Afaceristul implicat în „Dosarul Caracal”, într-o situație delicată / Judecătorii i-au dat șah!
Afaceristul-interlop audiat în „Dosarul Caracal”, după ce le-a oferit prietenilor polițiști informații false, trebuie să demonstreze din nou dacă minte sau nu.
- „Codiță”, interlopul-afacerist căruia Poliția Română îi furniza informații secrete, a primit o veste proastă
- În dosarul în care este acuzat de evaziune, Remus Rădoi a depus niște probe dubioase
- Instanța i-a dat un ultimatum
Acuzat de evaziune fiscală, „Codiță”, care deține o firmă de pază, s-a trezit cu mai bulte probe buclucașe la dosar, iar instanța, pe fază, a dispus ca afaceristul să dea explicații. Conform portalului instanțelor de judecată, ar fi vorba despre niște spoturi publicitare care, în opinia instanței, ar avea niște probleme, iar judecătorii au cerut ca Remus Rădoi și complicele său să dea niște explicații. Semn că magistrații au niște mari dubii în privința filmelor respective, care ar putea fi fabricate, pentru a-i ajuta pe inculpați. „Pune în vedere apărătorilor inculpaților să depună la dosar materiale cu privire la explicațiile pe care aceștia consideră necesar a fi acordate referitor la utilajele apărute pe suportul optic stick ce conține spotul publicitr vizionat azi în ședința publică”, a dispus instanța, la cel mai recent termen.
„Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate. În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale specializată în activităţi de pază şi protecţie, în perioada ianuarie 2016 - august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale, de la mai multe societăţi furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei”, explica, la momentul respectiv, IPJ Dolj.