Ai grijă dacă te duci la Mamaia Nord! Noua schemă, care îți scoate mii de lei din buzunar, a făcut numeroase victime. Ce presupune planul infractorilor
Ca în fiecare an, și anul acesta au existat o mulțime de persoane care au fost păcălite atunci când și-au antamat vacanța la mare. Mulți turiști au plătit cazarea pe litoralul românesc la un hotel fantomă. Ce presupune planul infractorilor.
- Zeci de persoane au plătit mii de lei pentru un sejur la un hotel care era închis
- Noua schemă prin care turiștii sunt păcăliți pe litoralul românesc
Zeci de turiști care și-au plătit vacanța cu gândul că vor fi cazați la un hotel din staţiunea Mamaia Nord, au fost păcăliți. Au dat sume mari în avans ca mai apoi să constate că hotelul unde trebuiau să își petreacă sejurul, de fapt, nu există.
Noua schemă, care îți scoate mii de lei din buzunar, a făcut numeroase victime. Ce presupune planul infractorilor
Sejururi all inclusive la preţuri ireal de bune, într-o zonă exclusivistă din Mamaia, au fost listate pe site-urile de profil. Un turist care a achitat un avans pentru cazare a primit chiar şi factură. A acitat aproape 4000 de lei pentru patru nopţi de cazare.
Ulterior, a realizat că a pierdut banii, pentru că hotelul unde își achitase sejurul este închis.
"Mi s-a părut dubios de la început, avea câteva recenzii de 10, toate făcute în decembrie-ianuarie. Aşteptam să vin. Cu două-trei zile înainte de a pleca, m-am uitat pe internet şi am văzut că este ţeapă. M-am uitat pe Google Maps, am văzut că nu există. După ce am vorbit cu ea mi-a trimis un mail de ameninţare. Că dacă le fac reclamă proastă contactează o firmă de avocatură", a declarat un turist, scrie observatornews.ro.
Potrivit informațiilor sursei anterior mențioante, felul în care oamenii erau țepuiți era adaptată în funcţie de situaţie.
"Am făcut rezervare, mi-a fost confirmată şi în jumătate de oră am fost sunată de hotel că nu am bani pe card şi îmi anulează rezervarea. Am făcut plata, mi-au trimis dovadă, factură. Pe 3.07 mă contactează o doamnă pe Facebook şi mi-a zis că acest coleg nu există, nu vă duceţi. Am zis, doamnă, nu există. M-au ameninţat că mă dau în judecată dacă nu îmi retrag plângerile", a mai spus o păgubită.
Turiștii au fost înșelați cu sume cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei
Ca urmare a acestei situații, cinci plângeri penale au fost înregistrate la Poliția Orașului Năvodari. Turiștii înșelați susțin că au pierdut sume cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei după ce au achitat cazarea la un hotel unde, în realitate, nu se pot caza.
"E închiriat pe trei ani însă anul trecut au operat acolo, au dispărut şi nu au plătit nimic. Pagubă mare. 100.000 de euro plus utilităţile consumate. Noi am depus la procuratură. Nu au plătiti niciun leu şi nici nu au apărut", a declarat Emil Codreanu, proprietar, potrivit sursei anterior menționate.
Oamenii legii fac cercetări și încearcă să îi prindă pe cei care au pus la cale schema de înșelăciune.