Alertă cu bombă în Marea Neagră! Au intervenit de urgență scafandrii militari
Alertă cu bombă în Marea Neagră! Scafandrii militari au intervenit de urgență după ce un proiectil neexplodat a fost tras "pe ţeavă" de una dintre navele care ia nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie.
- Alertă cu bombă în Marea Neagră
- Au intervenit de urgență scafandrii militari
Scafandrii militari au intervenit de urgență după ce o bombă, despre care se spune, din primele informații, că ar fi din cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost trasă "pe ţeavă" de una dintre navele care luau nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie.
Alertă cu bombă în Marea Neagră
În cadrul unui proiect care prevede ca plajele de pe litoralul românesc să fie mărite, și plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare. Astfel că, în cursul zilei de azi, în timp ce se efectuau lucrări, scafandrii militari au intervenit de urgență după ce un proiectil neexplodat a fost tras "pe ţeavă" de una dintre navele care ia nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie.
Potrivit informațiilor, proiectilul a fost scos și apoi detonat în siguranţă. Nava se afla destul de aproape de un dig unde s-au mai strâns mine şi proiectile.
Plajele din Eforie au fost mărite cu 140 de metri, iar costurile lucrărilor de extindere se ridică la 122 de milioane de euro
Pe plajele din Eforie se fac lucrări pentru a fi extinse. Costurile acestui proiect, se ridică, potrivit informațiiloe, la 122 de milioane de euro. Între stațiunile Eforie Nord şi Eforie Sud au fost construite deja şapte diguri, iar plajele de aici vor avea până la 100-140 de metri lungime. De asemenea, pentru construcția digurilor în zona Eforie, ce au fost amplasate pe o lungime de peste 5.000 metri liniari, au fost folosite 635.000 de tone de piatră, fiind necesare 26.000 de transporturi.
Proiectul ar urma să fie gata abia anul viitor, iar turiştii care vor alege să vină în aceste stațiuni vor avea sectoare mult mai întinse ca dimensiuni pe care să facă plajă.
Un alt proiect va fi demarat tot la Eforie, pentru dezvoltarea biodiversității. A fost deja realizat un test pilot pentru verifica dacă scoicile ar rezista unui proces de mutare, iar testul a avut o rată de succes de 100%.