Live acum XNS
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, reacție în cazul accidentului petrecut în 2 Mai. Cum a comentat incidentul: “M-a șocat foarte mult…”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, reacție în cazul accidentului petrecut în 2 Mai. Cum a comentat incidentul: “M-a șocat foarte mult…”

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 22.08.2023 la 18:12 Actualizat pe 22.08.2023 la 18:12

În cursul zilei de azi, în urmă cu puțin timp, Alexandru Rafila a avut o primă reacție în cazul accidentului petrecut zilele trecute în 2 Mai, soldat cu două victime, după ce un tânăr în vârstă de 19 ani s-a urcat drogat la volan și a intrat într-un grup de 8 persoane. Cum a comentat incidentul ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, reacție în cazul accidentului petrecut în 2 Mai

colaj spynews / facebook

Zilele trecute, un accident tragic s-a petrecut în 2 Mai. Doi tineri au murit, după ce Vlad Pascu, un băiat în vârstă de 19 ani s-a urcat drogat la volanul mașinii și a intrat într-un grup de 8 persoane. În ziua în care a provocat accidentul din 2 Mai, soldat cu moartea a două persoane, Vlad Pascu se afla la volanul unui Mercedes de colecţie, decapotabil, care aparținea tatălui său și care valora aproximativ 50.000 de euro.

Prima reacție a ministrului Sănătății în scandalul șoferului drogat de la 2 Mai

Astăzi, ministrul Sănătății a comentat, prin intermediul unei intervenții telefonice la Antena3 CNN, despre accidentul din 2 Mai, unde un șofer drogat a ucis două persoane.

Alexandru Rafila a punctat că utilizarea de substanța psihoactive este o problemă tot mai importantă în societatea românească.

„În mod evident utilizarea de substanţe psihoactive este o problemă tot mai importantă în societatea românească şi vedeţi că tragediile mari apar atunci când se pierd vieţile unor oameni nevinovaţi care nu au niciun fel de legătură cu consumul de droguri şi cu consecinţele generate de consumul acestor substanţe. Probabil că ar trebui să găsim şi alte tipuri de soluţii pentru că, în afară de cele punitive, coercitive, care sunt legate în primul rând de urmărirea traficului de droguri şi pe de altă parte de reducerea drastică a posibilităţilor de procurare a drogurilor sau a unor medicamente cu efecte psihoactive, cred că trebuie să avem şi o abordare legată de educaţia copilului încă din şcoala primară şi implicit educaţia părinţilor care se văd în situaţia în care au un copil, nu ştiu ce să facă cu el, unde să meargă cu el şi trebuie găsite soluţii şi pentru aceşti copii care până la urmă sunt victime şi anturajului şi obiceiurilor şi câteodată şi a unor surse financiare care sunt oferite cu prea multă generozitate şi care sunt utilizate în zona aceasta de consum de droguri”, a spus Alexandru Rafila, scrie antena3.ro.

Alexandru Raflia, șocat de starea în care se afla Vlad Pasc în momentul în care a produs accidentul

Alexandru Raflia a declarat că a fost șocat de starea în care se afla Vlad Pascu la producerea accidentului. Ministrul Sănătății transmite părinților care au copii care au tentaţii sau deja au probleme cu consumul de substanțe interzise, să ia lucrurile în serios şi să se gândească la faptul că astfel de dependențe le compromit viitorul.

„M-a şocat foarte mult starea în care era şoferul care a produs acest accident dramatic şi cred că ar trebui să-i şocheze pe foarte mulţi părinţi care au copii care au tentaţii sau deja au probleme să ia lucrurile în serios şi să se gândească că acest copil, că discutăm de un copil până la urmă, are şi viitorul compromis şi s-au petrecut pe de o parte două tragedii prin moartea celor doi tineri de la mare şi el este un caz care va avea o evoluţie dramatică pentru că în mod evident va trebui să primească o pedeapsă pentru ceea ce a făcut şi nepăsarea sau uşurinţa părinţilor de a considera aceste lucruri la modă sau puţin importante în ziua de azi, nu cred că reprezintă în niciun fel o abordare înţeleaptă în ceea ce priveşte siguranţa acestor copii”, a mai spus Alexandru Rafila potrivit aceleiași surse menționate anterior.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, reacție în cazul accidentului petrecut în 2 Mai. Cum a comentat incidentul: “M-a șocat foarte mult…”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Dana Sota și-a sărbătorit ziua de naștere. Afacerista a împlinit 61 de ani. Cum va sărbători
  • Dana Sota și-a sărbătorit ziua de naștere
  • Afacerista a împlinit 61 de ani
  • Cum va sărbători / VIDEO
Emisiuni TV
Mireasa - Capriciile iubirii. Vlad își dorește să se căsătorească! Concurentul a vorbit deschis despre acest subiect / VIDEO
  • Vlad vrea să se căsătorească
  • Ce declarații a făcut concurentul
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Valentina Pelinel, cele mai importante momente din viață. Cum i-a schimbat viața Cristi Borcea și venirea pe lume a celor trei copii / VIDEO
  • Valentina Pelinel, cele mai importante momente din viață
  • Cum i-a schimbat viața Cristi Borcea și venirea pe lume a celor trei copii
Retete
Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
  • Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin
  • De ce ingrediente ai nevoie
  • Care este modul de preparare
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Câți bani a cheltuit Delia Matache în vacanța cu părinții. Au mers împreună în zona montană a Italiei
  • Câți bani a cheltuit Delia Matache în vacanța cu părinții
  • Au mers împreună în zona montană a Italiei
Showbiz intern
Florin Piersic a fost operat! Cum se simte actorul în aceste momente
  • Marele actor Florin Piersic a fost operat
  • Cum se simte acum
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
O poliţistă din Cluj şi-a gazat din greşeală propriul coleg, care se chinuia să reţină un individ agresiv. Un trecător a filmat scena
recomandare pe as.ro
Ce decizie a putut lua fiul plin de bani al lui Leonard Doroftei, în timp ce tatăl său o lua de la zero, printre străini
Romania TV
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Romania TV
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
recomandare pe antena3.ro
Când sunt Moşii de vară în 2024. Tradiția respectată de credincioși în Sâmbăta Morților
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 10 mai 2024. Săgetătorii îşi primesc răsplata, Fecioarele trebuie să învețe să aibă răbdare
recomandare pe antena3.ro
Secretul roșiilor mari și gustoase. Amestecul natural folosit de grădinarii cu experiență pentru stimularea plantelor
recomandare pe playtech.ro
Veste ȘOC despre Ion Iliescu! Cumplit ce s-a AFLAT chiar acum, românii sunt oripilați
recomandare pe playtech.ro
Ireal! Vladimir Putin, filmat pe ASCUNS! Nimeni nu l-a văzut AȘA, detaliul care schimbă TOT
recomandare pe redactia.ro
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
recomandare pe redactia.ro
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă cu facturile la gaz și curent!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea zilei! Încă o perioadă se adaugă la pensie
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 13-19 mai 2024. Berbecii au noroc la bani. Leii și Fecioarele au parte de schimbări
recomandare pe a1.ro
Ana Maria de la Insula Iubirii s-a angajat! Ce funcție a obținut și de ce a durat atât de mult să își găsească un loc de muncă