Alimentul la care poftesc toți românii care putrezește în stomac și se digeră în cinci zile. Te îmbolnăvești când îl mănânci
Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos, medicii nutriționiști ne recomandă să avem o dietă variată, și un echilibru în ceea ce privește mâncarurile pe care alegem să le consumăm. Care este alimentul la care poftesc toți românii. Acest preparat putrezește în stomac și se digeră în cinci zile. Te îmbolnăvești când îl mănânci.
- Alimentul la care poftesc toți românii
- Putrezește în stomac și se digeră în cinci zile
- Te îmbolnăvești când îl mănânci
În ultima perioadă, unul dintre trendurile cele mai puternice legate de mâncare este acela de a prepara tot felul de farfurii care să reprezinte o alimentație sănătoasă. Felul în care alegem să ne hrănim influențează activitatea fizică pe care vrem să o desfășurăm în fiecare zi. Astfel, o alimentație sănătoasă și echilibrată înseamnă un aport corect de macronutrienti din fiecare categorie, în organism.
Alimentul la care poftesc toți românii și care putrezește în stomac și se digeră în cinci zile
Deși este extrem de promovat, inclusiv pe rețelele de socializare, stilul de viață sănătos, se întâmplă ca, uneori, fiind pe fugă, să mai și "călcăm strâmb". De exemplu, nu mai e un secret pentru nimeni faptul că shaorma este unul dintre preparatele de tip fast food preferat de români. Trebuie să știți însă că, această combinație, pe care o regăsim în acest produs, este extrem de nocivă.
Combinația de cartofi prăjiți, maioneză, carne, sosuri și condimente, formează, e adevărat, un preparat extrem de bun la gust, însă, totodată, este unul dintre felurile de mâncare cel mai greu de digerat. De exemplu, o shaorma se digeră în 4-5 zile. Și nu este singura combinație de acest fel. Pizza, pastele sau hamburgherii și sandwich-urile cu sosuri, legume, maioneză, carne și brânză fac parte din aceleași combinații alimentare nocive pentru digestie. Așadar, ar trebui să știți că, de multe ori, atunci când vă simțiți rău, ar trebui să vă aduceți aminte ce ați mâncat în urmă cu o săptămână.
Cum a apărut shaorma
Shaorma este un preparat culinar care a fost importat din Orient, și este un produs extrem de apreciat în România. Cuvântul provine din limba turcă, dintr-un termen care se traduce prin verbul „a învârti“. Turcii o numesc „doner kebab“, care înseamnă kebab rotit. Shaorma clasică este cea de miel sau vită. Cea din carne de pui este o invenție românească. Acest preparat conține aproximativ 1000 de calorii, însă, dacă înlături cartofii prăjiți și maioneza, poți mânca o shaorma dietetică, sățioasă și gustoasă.