Atenție! O nouă metodă de înșelătorie prin telefon face victime în România! Avertismentul polițiștilor: ”Se folosește de numele unor...”
Este alertă în România, după ce o nouă metodă de înșelătorie a început să facă victime! Poliția Română a tras un semnal de alarmă și a oferit toate detaliile, astfel încât românii să știe când este vorba despre o astfel de situație. De această dată, înșelătorii încearcă să se dea drept persoane care le atrag atenția asupra escrocheriilor. Iată despre ce este vorba.
- Românii pot fi victimele unor înșelătorii
- Cum să te protejezi
Din ce în ce mai multe metode de înșelătorie fac victime în România. Oamenii sunt la un pas să își piardă banii din conturi sau inșelătorii pot obține informațiile lor personale prin astfel de tehnici. Metodele de înșelătorie se schimbă frecvent, motiv pentru care sunt destul de dificil de depistat.
O nouă metodă de înșelătorie face victime în România
Poliția Română a transmis un semnal de alarmă în ceea ce privește apariția acestei metode noi de înșelăciune, numită Spoofing. A fost găsită o nouă cale de a acționa, astfel încât românii să nu aibă dubii că ar putea fi vorba despre o escrocherie.
Înșelătorii sună oameni și se dau drept reprezentanți ai unor bănci. Pe ecranul românilor apare un alt număr de telefon decât cel real, iar inșelătorii încearcă să obțină informații despre ei în acest mod.
Văzând câte victime face această metodă de înșelătorie, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, ARB și Poliția Română au transmis un semnal de alarmă.
”În ultimele zile, este activă o campanie care se folosește de numele unor bănci pentru apeluri false (spoofed) în care atacatorii apelează potențiale victime și se prezintă drept angajați ai acestora. Spoofing-ul numărului de telefon este o tehnică de înșelăciune prin care un atacator își modifică numărul de telefon astfel încât să apară pe ecranul persoanei apelate un alt număr decât cel real.
Această metodă este utilizată pentru a induce în eroare victima, determinând-o să creadă că interlocutorul reprezintă o entitate legitimă, cum ar fi o bancă sau o altă instituție, fiind folosită pentru a obține informații personale sau bancare sensibile”, informează comunicatul.
Cum să te protejezi de această metodă de înșelăciune
Românii pot să evite foarte ușor să devină victimele unor astfel de înșelătorii dacă respectă câteva recomandări. Este important să nu răspundă niciodată la apelurile care par suspecte, dacă nu așteaptă niciun apel telefonic nou.
De asemenea, este util să verifice identitatea persoanelor care se prezintă la telefon, pentru a se asigura că nu este vorba despre un apel fals.
Românii nu ar trebui să vorbească despre detalii importante la telefon, cum ar fi date personale despre credite, conturi bancare sau alte informații confidențiale. O metodă prin care să îi protejeze și pe restul de astfel de situații neplăcute este să raporteze la poliție apelurile dubioase.