Atenție români! Aplicația care poate să îți fure toți banii din cont! Un bărbat a rămas fără 94.000 lei
O aplicație care poate să fure banii românilor din conturi a devenit noua metodă de înșelăciune care face victime în țara noastră. Un bărbat a rămas fără 94.000 lei, iar poliția a transmis un semnal de alarmă. Iată la ce trebuie să fie atenți românii!
- O nouă metodă de înșelăciune face victime în România
- Un bărbat din Alba a fost deja victimă
O nouă metodă de înșelăciune face victime în România. După ce hackerii au trimis mesaje cu link-uri periculoase sau au făcut apeluri telefonice false, de această dată o aplicație poate să fure banii românilor din conturi. Totul a ieșit la iveală, după ce un bărbat din Alba a rămas fără 94.000 lei.
Aplicația care le fură românilor banii din conturile bancare
În urmă cu puțin timp, un român din Alba a trecut prin momente de panică, după ce a rămas fără 94.000 lei, fără voia lui.
Bărbatul a primit un apel telefonic, prin care i s-a spus că există o platformă prin care poate să salveze țara, numită "platforma de protejare a populaţiei României, de viitoarele dificultăţi financiare”.
În cele din urmă, bărbatul a fost de acord să facă o donație, dar mai apoi a aflat că a rămas fără toți banii pe care îi avea.
În schimbul donației, bărbatului i s-a spus că va primi dividende, dar totul s-a demonstrat a fi o escrocherie. Victima a anunțat imediat poliția, după ce a trăit șocul vieții lui.
”Pentru a încasa aceste dividende, escrocii i-au solicitat să fie de acord să instaleze pe dispozitivul său mobil o aplicaţie informatică. Au obţinut control total asupra dispozitivului şi asupra conturilor bancare ale victimei”, a transmis IPJ Alba.
Cum pot depista românii o escrochie
Hackerii realizează o mulțime de metode prin care le pot fura banii oamenilor, iar acest lucru este un pericol din ce în ce mai mare.
În unele situații, este dificil să fie depistată o metodă de înșelătorie, motiv pentru care este recomandat ca românii să aibă în vedere câteva lucruri importante.
”Sunt aplicatii, nu numai că preiau controlul dispozitivului, dar şi monitorizează activitatea de pe telefon. De aceea când cineva accesează aplicaţia bancară, la oricare bancă ar fi ea, este în stare să citească numele de utilizator, parolă”, a transmis un specialist in securitate informatica Bitdefendere, conform observatornews.ro.