Avertismentul lansat de Ministerul Sănătăţii. Ce spun despre epidemia de gripă: "Atenție! În România ..."
Potrivit datelor, numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă raportate în prezent este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Așadar, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii atrag atenţia asupra faptului că în ţara noastră nu există o epidemie de gripă în acest moment.
- Anunțul făcut de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii
- Ce spun despre epidemia de gripă
La scrut timp după sărbători, o mulțime de persoane s-au îmbolnăvit și au mers la spital. Așa se face că, potrivit informațiilor, cazurile de gripă au explodat în țara noastră și tot mai mulți oameni se confruntă cu infecții din ce în ce mai grave.
Anunțul făcut de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii
Potrivit anunțului făcut de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în ţara noastră nu există o epidemie de gripă în acest moment. Ba mai mult, potrivit datelor, numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă raportate în prezent este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie antena3.ro.
"Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.", arată o postare de vineri, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii recomandă "prezentarea la camera de gardă sau la unităţile de primiri urgenţe DOAR dacă temperatura depăşeşte 39 de grade şi există comorbidităţi".
Reprezentanţii MS reamintesc că "virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice".
Specialiștii recomandă ca, în cazurile uşoare sau medii, să fie contactat medicul de familie pentru recomandări, iar persoana bolnavă să se izoleze la domiciliu. De asemenea, este recomandat ca părinţii să evite să își trimită copiii în colectivităţi dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.
"Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi. Împreună putem asigura sănătatea comunităţii!", conchide sursa menţionată.