Bărbat din Iași, reinfectat cu Covid-19 a treia oară! Medicii cred că ar putea deveni o boală cronică
Un bărbat din Iași trăiește un chin inimaginabil. Acesta s-a reinfectat a treia oară cu Covid-19, iar medicii iau în calcul din ce în ce mai mult ideea că virusul s-ar putea transforma într-o boală cronică.
- Bărbatul s-a reinfectat cu coronavirus a treia oară
- Medicii susțin că virusul a suferit mutații
Cazul unui bărbat din Iași care s-a reinfectat a treia oară cu Covid-19 i-a dat complet peste cap pe medici. Specialiștii încep să ia în calcul tot mai mult ideea că virusul ar putea deveni o boală autoimună precum HIV-ul. De asemeea, profilul pacientului s-a schimbat radical, iar simptomele obișnuite precum pierderea gustului și al mirosului nu mai sunt relevante acum.
De asemenea, nici febra nu mai este un simptom definitoriu pentru infecția cu coronavirus. Acum, medicii se concentrează tot mai mult pe problemele digestive ale pacienților, care suferă complicații mult mai severe, față de perioada de la începutul pandemiei.
Covid-19 ar putea deveni o boală autoimună?
În cazul ieșeanului reinfectat pentru a treia oară cu coronavirus, cadrele medicale se întreabă dacă nu cumva Covid-19 s-ar putea transforma într-o boală autoimună. Unii pacienți deși nu au prezentat simptome de febră, au avut mialgii, dureri musculare foarte puternice, cu o durată de câteva zile, şi în cele din urmă s-au dovedit pozitivi.
“O altă remarcă pe care o subliniez este faptul că fenomenele digestive sunt din ce în ce mai frecvente, dacă nu cele mai frecvente. Noi, infecţioniştii, încă din vară am tras un semnal de alarmă spunând că o boală diareică poate masca o infecţie cu SARS COV 2. Am întâlnit inclusiv pacienţi care au mimat o suferinţă a colecistului, şi de fapt era COVID 19”, a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.
Diferențe s-au observat și la perioada de timp în care pacienții au nevoie de tratament. După cum susţin infecţioniştii, în ultima perioadă s-a remarcat faptul că formele medii de boală, chiar dacă nu se agravează, se prelungesc.
”Nu numai corpul medical din Iaşi sau din ţară a remarcat că aceste manifestări coincid, dacă vreţi, cu cele ale unei boli autoimune. În acelaşi timp, tot din acest punct de vedere, dar şi al noului profil al bolnavului COVID 19, ne întrebăm dacă la această boală putem pune problema unei infecţii cronice”, a mai adăugat Carmen Dorobăţ.
Citește și