Live acum Mireasa. Capriciile iubirii (r)
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Bugetarii rămân fără prime de Crăciun. Guvernul a anunțat reducerea cheltuielilor

Bugetarii rămân fără prime de Crăciun. Guvernul a anunțat reducerea cheltuielilor

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 31.10.2023 la 20:35 Actualizat pe 31.10.2023 la 20:35

Angajații statului nu vor mai avea parte de prime de Crăciun sau al 13-lea salariu. Decizia a fost luată de Guvern, având ca scop economisirea a 8 miliarde de lei pentru bugetul statului.

Bugetarii nu vor mai primi al 13-lea salariu sau primele de Crăciun

Facebook

Bugetarii vor rămâne fără prime de Crăciun și fără al 13-lea salariu. În ultimele două luni din an, angajații statului vor primi doar salariul, fără alte beneficii, așa cum se acordau anii trecuți.

Bugetarii nu vor mai avea prime de Crăciun

Angajații statului se bucurau în fiecare an de prime de Crăciun sau al 13-lea salariu. Ei bine, acestea vor rămâne de domeniul trecutului pentru anul 2023. Nici cadourile pentru copiii angajaților nu se vor mai oferi. Guvernul a decis să elimine mai multe cheltuieli pentru că bugetul statului trebuie reglementat. Se dorește o economie de 8 miliarde de lei pentru a rezolva problemele finanțelor statului.

Bugetarii nu vor mai primi al 13-lea salariu sau primele de Crăciun în acest an. Ministerul de Finanțe a anunțat că angajatorii care vor oferi astfel de prime, cum ar fi companiile statului, primăriile sau ministerele, vor fi sancționate, iar banii se vor recupera.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru a promulga „ordonața austerității”, iar măsurile fiscal-bugetare anunțate de premierul Marcel Ciolacu vor asigura sustenabilitatea statului.

„Vă spun foarte clar, acest guvern NU poate susține practica speculativă a unora de a importa ieftin și a vinde scump, profitând de faptul că acel produs e necesar traiului de zi cu zi al oricărei familii. Tot astăzi aprobăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumat prin programul de convergență.

Am spus de la început că statul trebuie să fie primul care face economie. De aceea, limităm și reducem cheltuielile bugetare până la sfârșitul acestui an. Trebuie să ținem deficitul sub control să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR”, a spus Marcel Ciolacu.

Tăierile nu se aplică la proiectele pe fonduri europene

Marcel Ciolacu a menționat că există anumite domenii unde nu vor exista tăieri. Aici este inclus domeniul medical, precum și învățământul. Proiectele finanțate pe fonduri europene nu vor fi limitate, iar Guvernul va face alocări din fondul de rezervă pentru finalizarea lor.

Este nevoie de sprijin pentru finanțarea celor 2800 de proiecte care au fost aprobate, termenul fiind până la finalul anului 2023.

”Acest act normativ nu se aplică cu medicamente și materiale sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuieli cu acțiuni și programe de sănătate, precum și în cazul cheltuielilor aferente unităților de învățământ preuniversitar și universitar. De asemenea, limitările nu se aplică în cazul proiectelor finanțate din fonduri europene. Pentru finalizarea acestora Guvernul va face alocări din fondul de rezervă. Sunt convins că domnul ministru Boloș va detalia acest aspect după ședința de guvern.

Nu vizăm astăzi doar reducerea cheltuielilor bugetare, ci și creșterea absorbției fondurilor europene. Sprijinim finalizarea celor peste 2800 de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile ce trebuie încheiate până la sfârșitul acestui an prin acordarea de împrumuturi de la Trezorerie către primării, mai întâi în limita sumei de 1 miliard de lei. Totodată deblocăm o situație care drenează de ani de zile și dăm posibilitatea transferului către autoritățile locale, a imobilelor confiscate ca urmare a unor hotărâri de guvern definitive pronunțate în materie penală dar și nevalorificate în vederea recuperării prejudiciilor. Comunitățile locale vor putea prelua aceste imobile în vederea dezvoltării de noi proiecte investiționale în beneficiul propriilor comunități”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Bugetarii rămân fără prime de Crăciun. Guvernul a anunțat reducerea cheltuielilor
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Decizie radicală la finalul ediției! Doi concurenți au fost eliminați: „Sunt împăcat”
  • Decizie radicală la finalul ediției!
  • Doi concurenți au fost eliminați
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Ce echipă a câștigat battle-ul nouă. Cine a intrat la proba individuală: „Cea mai mare mândrie” / VIDEO
  • Ce echipă a câștigat battle-ul nouă
  • Cine a intrat la proba individuală
Horoscop zilnic
Horoscop joi, 9 mai 2024: Racii vor avea noi provocări
  • Horoscopul zilei de joi, 9 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de joi
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Showbiz intern
Sânziana Negru și-a cumpărat mașină nouă. Cum arată bolidul de lux al câștigătoarei de la America Express: „A fost dragoste la prima vedere” / FOTO
  • Sânziana Negru și-a cumpărat mașină nouă
  • Cum arată bolidul de lux al câștigătoarei de la America Express
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Ce provocare a oferit Irina Fodor concurenților. Richard Abou Zaki și Orlando Zaharia și-au folosit amuletele
  • Ce provocare a oferit Irina Fodor concurenților
  • Richard Abou Zaki și Orlando Zaharia și-au folosit amuletele
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Cum și-a sărbătorit Adriana Bahmuțeanu ziua de naștere. A împlinit 50 de ani și a plecat în Spania: „Mă simt mult mai bine decât la 25 de ani”
  • Cum și-a sărbătorit Adriana Bahmuțeanu ziua de naștere
  • A împlinit 50 de ani și a plecat în Spania
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Florin Piersic, în stare gravă. Medicii i-au scos stimulatorul cardiac şi proteza de la genunchi: actorul avea septicemie
recomandare pe as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Romania TV
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Romania TV
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
recomandare pe antena3.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 9 mai 2024. Peştii primesc mesaje de la Univers, previziuni neașteptate pentru Scorpion
recomandare pe antena3.ro
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
recomandare pe playtech.ro
Veste ȘOC despre Ion Iliescu! Cumplit ce s-a AFLAT chiar acum, românii sunt oripilați
recomandare pe playtech.ro
Ireal! Vladimir Putin, filmat pe ASCUNS! Nimeni nu l-a văzut AȘA, detaliul care schimbă TOT
recomandare pe redactia.ro
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
recomandare pe redactia.ro
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Ieftinire majoră a gazelor în aprilie! Cât au plătit românii luna trecută?
recomandare pe dailybusiness.ro
Inedit! În acest loc poți duce sticle la reciclare și primești DUBLU bani față de alte marketuri
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Chefi la cuțite, 6 mai 2024. Vlad Niculici (Mr. Cheesecake) a fost eliminat. Ce a urmat și ce reacție a avut Alexandru Sautner