Bula imobiliară se adâncește. Cât au ajuns să coste locuințele în România? „Cel mai prost moment să investeşti”
Prețurile au crescut semnificativ în țara noastră, iar bula imbobiliară se adâncește tot mai mult. Locuințele se scumpesc din ce în ce mai mult, iar sumele pentru achiziționarea lor sunt de-a dreptul șocante.
- Prețurile imobiliarelor au crescut considerabil
- Specialiștii, despre locuințele scoase la vânzare
După cum bine știm cu toții, prețurile au „bubuit” în țara noastră, în ultima vreme, iar specialiștii ne avertizează cu privire la investițiile în imobiliare. Cât au ajuns să coste locuințele în România, în prezent.
Cât au ajuns să coste locuințele în România
În cazul în care îți dorești să îți cumperi o nouă locuință, trebuie să știi că nu este un moment bun pentru investiții. Bogdan Glăvan, profesor universitar, este de părere că prețurile cresc odată cu evoluția cererii, iar „cantitatea tranzicționată scade”.
Cu atât mai mult, prețurile vor continua să crească în contuntinuare. Un analist economic, Iancu Guda, susține că acesta nu este un moment oportun pentru investirea banilor în imboliare.
„Este cel mai prost moment să investeşti în imobiliare - timpul de recuperare al investiţiei prin chirie a ajuns la 25 ani”, a explicat analistul economic Iancu Guda, potrivit adevarul.ro
Cât costă acum o locuință în România
În prezent, un apartament cu patru camere, în București, costă în jur de 500.000 de euro. Cu toate astea, specialiștii sunt de părere că prețurile vor fi mai mici dacă și cererea scade.
„Suntem într-un caz clasic de: „Dacă ambele curbe se mută către stânga, ce se va întâmpla cu preţul?" Unde se vor intersecta curbele D1 şi S1, mai sus sau mai jos pe grafic? Preţul de echilbru E1 se va situa mai sus sau mai jos în raport cu vechiul preţ de echilibru E? Răspuns: nu ştim. Poate că o să fie mai sus, poate că o să fie mai jos, poate că se va menţine la acelaşi nivel. În funcţie de ce scade mai tare (cererea sau oferta), vom vedea impactul asupra preţului”, a scris Bogdan Glăvan, pe Facebook.
Banca Centrală Europeană susține că prețurile locuințelor vor scădea. Cu toate astea, sumele au crescut cu aproximativ 15%. Momentan, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu imobiliarele pe viitor.