Calendar ortodox - 16 octombrie. Sfântul Mucenic Longhin. Rugăciunea care te scapă de orice frică și curăță sufletul
Creștinii îl sărbătoresc în fiecare an pe 16 octombrie pe Sfântul Mucenic Longhin Sutașul, martor la Învierea lu Iisus Hristos. Despre rugăciunea adresată acestui sfânt se spune că te scapă de orice frică și curăță sufletul de păcate.
- Calendar ortodox - 16 octombrie. Sfântul Mucenic Longhin
- Rugăciunea care te scapă de orice frică și curăță sufletul
Pe 16 octombrie este prăznuit Sfântul Mucenic Longhin Suitașul, care a fost martor la Învierea lui Iisus Hristos și a păzit Mormântul Sfânt. Despre acest sfânt se spune că a făcut parte din armată și a fost cel care a avut grijă de Crucea pe care a fost răstignit Hristos.
Rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi către Sfântul Mucenic Longhin
Sfântul Mucenic Longhin a luat parte la minunile petrecute după moartea lui Iisus Hristos, fiind unul dintre ostașii care a împuns coasta lui Hristos cu sulița. Este considerat paznicul Sfântului Mormânt și se spune că rugăciunea către acest sfânt, citită mai alea în ziua prăznuirii, alungă orice frică și curăță sufletul de păcate
„Mucenicul Tău, Doamne, Longhin, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Adâncul Mării Roşii cu urme neudate, pedestru trecându-L Israel cel de demult, prin mâinile lui Moise în chipul Crucii, puterea lui Amalec în pustie a biruit.
Fiind strălucit cu Dumnezeieştile vărsări de lumină şi dimpreună cu Cetele îngerilor stând înaintea lui Hristos Dumnezeu, mărite, luminează pe cei ce săvârşesc prăznuirea ta cea prealuminată. Nimic nu te-a despărţit de unirea cu Dumnezeu, mucenice, fiind despărţit de dulceaţa cea trupească prin credinţă şi îndulcindu-te curat întru iubirea cea desăvârşită.
Slujind cu gând curat lui Dumnezeu Cel Viu, Sfinte Longhin, Preaînţelepte, nicidecum n-ai dat închinăciune la idolii cei morţi, fericite. Drept aceea, fiind omorât, ai ajuns către Viaţa Cea fără de sfârşit. Pe Cuvântul Tatălui, cu cuvântul L-ai zămislit în pântecele tău, ca să dezlege pe oameni din necuvântare pentru a Sa bunătate, Maică Fecioară Preacurată, Binecuvântată, cu totul fără de prihană. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin.”