Calendar ortodox, vineri, 9 aprilie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când te simți lipsit de curaj
Este sărbătoare importantă pentru creștini, vineri, la început de weekend. Un mare Sfânt al creștinătății este prăznuit în această zi. Iată ce rugăciune este bine să spui pe data de 9 aprilie pentru a-ți redobândi curajul.
- Sfantul Mucenic Eupsihie este sărbătorit pe 9 aprilie în calendarul ortodox
- Rugăciunea pe care să o spui pentru a-ți redobândi curajul
Sfantul Mucenic Eupsihie este sărbătorit pe 9 aprilie în calendarul ortodox
În fiecare an, la data de 9 aprilie, este sărbătorit Sfântul Mucenic Eupsihie. Acesta s-a născut într-o familie de nobili, părinții săi fiind creștini și îndreptându-l și pe el pe calea aceasta.
Când a crescut, chiar în ziua cununiei sale, un cortegiu organizat din păgâni, care aduceau jertfe zeilor, a trecut prin apropiere.
Înainte ca păgânii să ajungă în templul în care se îndreptau, Sfântul Eupsihie a ajuns înainte acolo, alături de alți creștini, și au dărămat împreună toate statuile cu idoli, făcând stricăciuni imense acelui templu.
Împăratul Iulian Apostatul, când a aflat ce s-a întâmplat, a dat poruncă să se reconstruiască imediat templul din banii creștinilor.
Totodată, împăratul a decis ca foarte mulți creștini să fie luați în armată, dar și să plătească tributuri enorme împărăției.
Cea mai gravă poruncă pe care a dat-o, însă, a fost aceea ca cei vinovați de dezastrul făcut în templu să fie decapitați.
În acest fel și-a găsit Sfântul Mucenic Eupsihie sfârșitul. El a fost torturat cu sălbăticie, după ce a fost legat de un copac, iar mai apoi i-a fost tăiat capul.
Rugăciunea pe care să o spui pentru a-ți redobândi curajul
În continuare îți prezentăm rugăciunea către Sfântul Mucenic Eupsihie, pe care este bine să o rostești pe 9 aprilie.
Totodată, rugăciunea către Sfântul Mucenic Eupsihie poate fi rostită de fiecare dată când simți că ți-ai pierdut curajul și vrei să-l redobândești.
''Mucenicul Tău, Doamne, Eupsihie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul striga: Izbăvitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.
Cu îndrăznire cântând chinurile tale, Fericite Eupsihie, mă rog ţie, ca unuia ce ai îndrăznire, răpeşte sufletul meu de la tirania patimilor, mucenice. Gândul tău cu plecarea cea către Dumnezeu s-a lepădat de toate cele desfătătoare ale vieţii şi cu totul frumos s-a arătat, împărăţind asupra patimilor, Sfinte Fericite Eupsihie.
Ţesându-ţi ţie haină de fapte preaalese şi roşind-o muceniceşte, te-ai împodobit cu ea şi stai înfrumuseţat înaintea Domnului, Sfinte Eupsihie. Născându-Se Stăpânul din tine după asemănarea trupului, a înnoit firea noastră cea învechită, Fecioară Tânără şi pe noi cei muritori ne-a făcut cereşti. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului si slavă Sfinților. Amin''.