Camil Marinescu, dezvăluiri terifiante înainte de moarte! Infectarea cu coronavirus a fost un adăvărat iad pentru dirijor! „Îți topește creierii”
Camil Marinescu a făcut dezvăluiri terifiante înainte să moară pe patul de spital. Infectarea cu coronavirus a fost un adevărat iad pentru dirijorul Filarmonicii.
- Dirijorul a murit răpus de coronavirus.
- Camil Marinescu a fost unul dintre cei mai inteligenți oameni, conform spuselor Sorinei Goia.
Dirijorul Filarmonicii „George Enescu”, Camil Marinescu a murit în urma infectării cu Covid-19, după ce a cotactat virusul de la un medic asiptomatic care l-a tratat. Următoarele zile de viață au fost un chin pentru fostul artist.
Sorina Goia, producătorul mai multor emisiuni de radio, a povestit pe pagina de Facebook despre viaţa incitantă a dirijorului Camil Marinescu. Aceasta a împărtășit detalii atât despre realizările sale, dar și despre ultimele zile pe care le-a trăit în spital.
Sorina Goia povestește despre zilele colegului ei din liceu, când acesta vorbea, turna ciment, forja, alinta pisicile sau..dirija.
Camil Marinescu este descris de Goia ca fiind unul dintre cei mai inteligenți oameni pe care i-a cunoscut și îi făcea mereu plăcere să asculte ce avea acesta de spus, căci era tipul de artist care împărtășea cu lumea talentul și harul său.
„Camil era unul dintre cei mai inteligenţi artişti pe care i-am întâlnit vreodată, cu acel ADN rarissim al. Împreună cu colegele mele (ilustratori muzicali) îi ascultam săptămânal înregistrările trimise de pe cealaltă parte a lumii, cu o bucurie veşnic nouă căci Camil era tipul de artist care împărtăşea darul primit de la Dumnezeu.” scrie Sorina Goia pe pagina de Facebook.
De asemenea, obsesivitatea dirijorului pentru perfecțiune îl făcea un om dificil. Acesta repeta mereu până la epuizare, iar orice concert încheiat de-al său reprezenta o săptămână grea de muncă finalizată.
„A avut un munte de calităţi şi tot atâtea defecte. Dumnezeu ştie cum să echilibreze totul şi mintea lui sclipitoare nu era uşor de răbdat. ”, spune Goia.
Tehnica prin care s-a remarcat Camil Marinescu era un clasică, cu o gestică limpede, intrasigentă și extrem de sugestivă. Deși ținea controlul asupra întregului spectacol, iar orchestra cânta întocmai după voia sa, publicul era mereu în picioare pentru multe minute.
Când aceasta l-a întrebat pe Marinescu, ipotetic, în ce epocă ar vrea să trăiască, acesta a spus ca și-ar dori să fie în viitor. Asta se datorează trecutului deja cunoscut, iar el avea o fascinație pentru descoperirea lucrurilor pe care încă nu le știa.
Camil Marinescu avea și permis de căpitan de vas, pe care și-l reînoia periodic. De asemenea, avea permis și pentru parașitism și scufundări, dovadă că își trăia viața din plin, fiind un aventurier convins.
Sorina Goia nu a reușit să vadă o partitură a artistului, care era și compozitor. Pe lângă aceste activități, artistul desena, sculpta și îi plăcea să modeleze lutul.
Dirijorul Filarmonicii era mereu înconjurat de prieteni, de toate tipurile. Artiști, oameni de știință, era iubit și apreciat de toți care-i ascultau cuvintele și muzica.
Sorina Goia povestește una dintre cele mai memorabile zile trăite cu Marinescu:
„Cea mai frumoasă zi a fost când am intrat în junglă. A doua cea mai frumoasă zi a fost când am ieşit din ea ...”. Pasionat de fotografie şi filmat, a colaborat cu echipe de la BBC. Cu filmări şi cu muzici înregistrate special pentru Sir David Attenborough, cu care a stabilit tempourile...”, a spus aceasta.
Relația dintre cei doi era extrem de strânsă, aceasta susținând că aproape 15 ani au conversat încontinuu, iar prietenia lor dura de peste 40 de ani, de când erau mici copii.
„Peste ani, băieţelul timid a devenit muzicanul apreciat mai mult peste hotare decât în ţară. Rigurozitatea şi meticulozitatea obsedantă nu s-au dovedit incomode pentru orchestrele nipone şi nici pentru posturile universitare.”, a mai adăugat Sorina.
Viața agitată pe care o trăia Camil Marinescu i-a provocat și multe probleme de sănătate. Fiind profesor la Tokyo și Osaka, trebuia să călătorească mult, iar schimbările prea dese de fus orar au ajuns să-i provoace un infarct, semipareze și alte afecțiuni teribile. Cu toate acestea, dirijorul a găsit puterea să treacă peste ele.
Prodicătoarea povestește cu durere de iadul prin care a trecut Camil Marinescu în lupta cu coronavirusul. A contactat virusul de la un medic asimptomatic, de la Spitalul nr.9, care nu purta masca pe nas, așa cum ar fi trebuit. Astfel, dirijorul s-a infectat, iar problemele de sănătate anterioare i-au făcut suferința și mai cruntă. Camil Marinescu a fost internat și tratat la Spitalul Victor Babeș, din Capitală, iar după trei săptămâni s-a stins din viață.
„Mă transformă în gelatină.. Îţi topeşte creierii…Te sfâşie…Coşmar…” au fost cuvinetele lui Camil Marinescu către Sorina Goia.
Şi ultimile cuvinte primite de la el: “Tot mai rău…Oroare…” Îngerul a ostenit.“