Cardurile cu tichete sociale nu pot fi verificate la bancomat. Cum poți afla câți bani mai ai pe ele
Cei care au primit pe card tichete sociale pe care le pot folosi pentru a cumpăra alimente, nu pot verifica la bancomat ce sumă le-a mai rămas pe card. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a afla câți bani mai ai în cont, dacă deții un astfel de card.
- Cardurile cu tichete sociale nu pot fi verificate la bancomat
- Cum poți afla câți bani mai ai pe ele
Cardurile cu vouchere speciale sunt încărcate la fiecare două luni. Acest ajutor este acordat românilor care fac parte din familii nevoiașe prin programul „Sprijin pentru România”. Cei care le primesc trebuie să știe că aceste carduri nu pot fi verificate la bancomat. Iată ce trebuie să faci pentru a verifica soldul disponibil pe cardul cu tichete sociale.
Cardurile cu tichete sociale nu pot fi verificate la bancomat
Cardurile cu tichete sociale nu pot fi verificate folosind bancomatul. Dacă atunci când vorbim de cardurile de la bancă, este suficientă introducerea acestora în bancomat pentru a verifica soldul rămas, ei bine, acest lucru nu se aplică și în cazul cardurilor cu tichete sociale.
Așadar, persoanele care primesc astfel de carduri și nu știu ce sumă de bani au în cont trebuie să știe că pot afla, prin două modalități. Fie se pot adresa telefonic emitentului cardului, (Edenred, Sodexo și UP România), fie pot folosi aplicația disponibilă pentru telefonul mobil.
A doua variantă este și cea mai simplă. Odată instalată aplicația pe mobil și sincronizat cardul, soldul disponibil se va actualiza în timp real, după fiecare plată.
Aceste tichete sociale, în valoare de 250 de lei, se acordă la fiecare două luni, urmând ca cea de-a doua tranșă de bani să intre pe cardurile cu vouchere sociale chiar astăzi, pe data de 8 septembrie 2022.
Ce să faci ca să primești tichete sociale
Potrivit autorităților, tichetele sociale sunt destinate pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că tichetele sociale sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Cei care consideră că ar fi trebuit să primească aceste tichete sociale și că se încadrează în caracteristici și că, cu toate acestea, nu sunt beneficiari, pot să se adreseze fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Citește și Kaufland, anunț despre tichetele sociale. Veste bună pentru beneficiarii de vouchere