Care ar fi fost cauza incendiului de la Delta Văcărești. A ars de mai multe ori în ultimele luni: ”Prostia unora care...”
În urmă cu o zi, un nou incendiu a izbucnit la Delta Văcărești și a ars o suprafață foarte mare de vegetație. Dacă pentru alte persoane este un motiv de panică, pentru locuitorii din zonă a devenit o normalitate. Iată care ar fi fost cauza incendiului și de ce a ars regulat, în ultimele luni.
- De ce a izbucnit incendiul din Delta Văcărești
- Localnicii sunt revoltați
Delta Văcărești a devenit unul dintre locurile din România în care incendiile sunt din ce în ce mai frecvente. Locuitorii se așteaptă oricând ca flăcările să izbucnească iar.
Ultimul incendiu a avut loc în urmă cu o zi și a ars peste 7.000 de metri pătrați de vegetație. S-a format un nor uriaș de fum negru.
Care ar fi fost posibila cauză a incendiului din Delta Văcărești
Condițiile în care trăiesc locuitorii sunt dificile, având în vedere că se trezesc, din senin, cu fum negru în jurul lor. Incendiile de vegetație sunt o normalitate vara, însă când temperaturile de afară sunt mici, localnicii își pun întrebări cu privire la ceea ce se întâmplă, de fapt, în acea zonă.
Ei bine, o persoană care locuiește în apropierea zonei de unde a izbucnit incendiul a declarat că de vină ar fi persoanele care aruncă resturile de la țigări, după ce le-au fumat.
Acestea pot provoca incendii grave, așa cum se întâmplă și dacă sunt aruncate, de exemplu, într-un coș de gunoi.
”Acum vreo 3 săptămâni a fost zona asta. Cred că prostia unora care aruncă un chiştoc de ţigară, poate neintenţionat, dar trebuie să te mai şi gândeşti”, a declarat bărbatul, la observatornews.ro.
Pompierii au avut o misiune grea
Mai multe autospeciale s-au prezentat la fața locului, în urmă cu o zi, pentru a stinge incendiul.
Însă, cea mai mare problemă a fost faptul că zona era foarte greu accesibilă, astfel că pompierii au avut o misiune grea de îndeplinit. Chiar și așa, pericolul a fost eliminat în scurt timp și nimeni nu a avut de suferit.
”S-a manifestat la vegetaţia uscată în mai multe focare pe aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Particularităţile zonei care este greu accesibilă pentru autospecialele de intervenţie, dar şi posibilităţile limitate de alimentare cu apă au determinat alertarea unui număr mare de resurse, care au acţionat pentru localizarea incendiului timp de aproximativ două ore”, a transmis ISUBIF.