Care sunt cele mai căutate limbi străine la locurile de muncă, în 2024. Engleza nu mai este printre avantajele apreciate de angajatori
Potrivit unui studiu efectuat recent, anul acesta, limba engleză nu se mai numără printre avantajele apreciate de angajatori. Alte limbi străine sunt, mai nou, la mare căutare pe piața muncii. Persoanele care le cunosc pot avea salarii bune. Iată despre ce este vorba.
- În 2024, vorbitorii de limba engleză nu mai au beneficii
- Alte limbi străine sunt acum la mare căutare pe piața muncii
Limba engleză este inclusă, în prezent, în multe companii, printre cerințele obligatorii, ceea ce înseamnă că nu mai reprezintă un avantaj pentru angajatori, ca înainte. Mai nou, alte limbi străine sunt la mare căutare.
Care sunt cele mai căutate limbi străine la locurile de muncă, în 2024
În 2024, dacă știi să vorbești cursiv limba engleză, acest lucru nu mai reprezintă un avantaj. Majoritatea angajatorilor consideră cunoașterea limbii engleze drept un criteriu esențial.
Persoanele care pot avea salarii mai mari sunt cele care cunosc și o altă limbă străină. De exemplu, persoanele care știu limba germană sunt căutate cu mare interes de angajatori pentru că sunt mai greu de găsit comparativ cu cei care vorbesc limba engleză.
"Se caută, în continuare, vorbitori de limba germană. De multe ori, este de ajuns ca viitorul angajat doar să cunoască bine limba germană pentru a primi postul. Ulterior, acesta beneficiază de training în cadrul companiei, pentru a căpăta cunoştinţele necesare postului. Totodată, se caută vorbitori de limba rusă, de limba chineză dar şi de franceză, italiană sau spaniolă. Teoretic, cunoaşterea oricărei limbi străine poate conduce la un salariu mai mare", au adăugat reprezentanţii companiei din Iaşi, pentru adevarul.ro.
Așadar, destul de căutați sunt și vorbitorii de limba rusă, chineză, franceză, italiană și spaniolă.
Câți bani vor pierde românii care intră în concediu medical
Guvernul a decis ca, din ianuarie, să rețină o contribuție de 10% pentru fondul de sănătate, la fel ca în cazul angajaților, ceea ce înseamnă că o persoană care are venituri medii, care stă în concediu medical o lună, va primi cu peste 500 de lei mai puțin.
De această schimbare vor fi afectate, în special, persoanele cu venituri mici.
„Nu acoperă nevoile de multe ori nici pentru serviciile medicale și nici pentru medicamente”, spune Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților.