Cartierele unde se trăiește cel mai bine în România. Primele trei se află în București
România nu este cunoscută a fiind o țară prosperă, însă există locuri unde se trăiește bine, și altele în care traiul este la un nivel mai scăzut. Pentru a informa oamenii, s-a creat un index care măsoară nivelul de trai din țara noastră, arătând care sunt cartierele în care se trăiește cel mai bine. 300.00 de oameni au fost interesați de acest lucru.
- Care sunt cartierele cu cel mai ridicat nivel de trai în România
- Primele trei sunt în București
Chiar dacă românii se plâng de nivelul de trai din România, lucrurile nu stau la fel în toate zonele țării. Pentru a le arăta acest lucru, platforma Storia.ro a lansat un proiectul T.R.A.I, primul care măsoară calitatea traiului în țara noastră, în funcție de fiecare cartier. De acest lucru ai fost interesați 300.000 de oameni, care au aflat că primele trei cartiere din top se află în București.
Cartierele unde se trăiește cel mai bine în România
Platforma Storia.ro a lansat Indexul T.R.A.I, primul proiect din România care arată nivelul de trai din cartierele orașelor medii și mari. Analiza a fost făcută pentru 520 de cartiere, însă numărul acestora va crește în curând.
Primele trei cartiere în care oamenii trăiesc la cel mai înalt nivel sunt în București și se numesc Aviatorilor, Primăverii și Piața Victoriei. De asemenea, aici se găsesc și cele mai mari prețuri la metru pătrat, puncte de interes și conexiuni bune cu zona centrala. Cei care vor să își achiziționeze o proprietate aici, sunt nevoiți să ofere un preț de 2.500 euro / metru pătrat, deoarece interesul imobiliar este crescut. Mai mult, aici este și cea mai bună calitate a aerului.
Alte cartiere din afara Bucureștiului
În afară de cartierele din Capitală, s-a făcut un top 3 al zonelor unde se trăiește cel mai bine în alte orașe ale țării. Așadar, acestea sunt cartierul Cărămidari din Călărași, Zona Centrală a Bacăului și cartierul Dorobanți, din Deva.
Dacă la lansarea platformei, primele trei cartiere cu cea mai bună calitate a vieții erau din Cluj, ulterior lucrurile s-au schimbat, iar acestea au fost înlocuite cu cele din București. În alegere au fost luate în calcul densitatea punctelor de interes mare și a interesului imobiliar mare.