Cât îi costă pe români viața în Germania. Calculul făcut de o româncă: ”Doar ca să intri la muncă şi să ai un apartament”
Publicat pe 21.09.2022 la 16:42 Actualizat pe 21.09.2022 la 16:42
După valul de români care iau drumul străinătății în speranța unui stil de viață mai bun, românii deja stabiliți acolo au început să le arate și o altă realitate a țărilor pe care le aleg. După românul care a devenit viral pe Tik Tok după ce a publicat un videoclip în care le arăta oamenilor cum stă treaba în Germania, acum este rândul unei românce, care a făcut un calcul estimativ în legătură cu cât o costă traiul acolo.
- Cât o costă pe o româncă traiul în Germania
- Femeia a dezvăluit detaliile într-o postare pe Facebook
- Postarea a devenit virală
O româncă a făcut un calcul estimativ în legătură cu cât trebuie să plătească pentru a trăi în Germania, pentru a le demonstra oamenilor că nici în această țară lucrurile nu sunt atât de simple precum par. Postarea femeii a devenit virală, după ce a împărtășit cu internauții de pe Faceook detalii legate de banii dați pe mâncare, sau pe chirii.
Cât o costă pe o româncă traiul în Germania
Se pare că prețurile în continuă creștere nu se simt numai în România, astfel că și locuitorii Germaniei sunt afectați de acest lucru. O româncă stabilită în Germania a făcut un calcul prin care să le demonstreze românilor că nici în această țară lucrurile nu merg foarte bine, mai ales în această perioadă critică.
Femeia le-a transmis românilor, mai ales, un mesaj printr-o postare pe Facebook, în care le detaliază care sunt costurile suportate de o familie, în Germania. Aceasta le-a dezvăluit inclusiv banii cheltuiți pe chirie și alte necesități.
”Nu m-ar deranja: GERMANIA, 750 euro chirie rece+150 Euro costuri suplimentare+100 Euro electricitate = 1000 euro de închiriat. Atunci ai un apartament cu 2-3 camere. Urmând: 50 euro wifi cu telefon fix 30 euro radio mobil, 20 euro colectarea gunoiului = 100 euro suplimentar, 1000 + 100 = 1100 euro. Pe deasupra, costul de a merge la muncă… ai nevoie de o mașină fiabilă, dar nu poți plăti 10.000 euro cash. Așa se finanțează. Asta înseamnă aproximativ 200 de euro finanțare (rată, n.r.) pe lună. La asta se adaugă asigurarea mașinii, să contăm 50 euro pe lună doar răspundere = 250 Euro. Doar pentru a putea folosi un vehicul pentru a conduce la muncă (Taxa nici măcar nu a fost convertită la lună, ceea ce se aplică și anual). 1000 + 100 + 250 = 1350 Euro. Până acum suntem la 1350 euro pentru lucruri complet de bază de care este nevoie. În plus, un drum simplu de 25 km până la muncă x2, 50 km de mers zilnic. Asta înseamnă că în 22 de zile lucrătoare pe lună conduci 1100 km pentru muncă. Să luăm un rezervor mediu, deci trebuie să reumpleți de două ori pe lună. Să adăugăm o rată forfetară de 200 euro combustibil pe lună = 1350 + 200 = 1550 Euro. 1550 euro pentru toate lucrurile de mai sus. Nici măcar nu ai mâncat sau băut ceva, nu ai avut cu ce să te îmbraci sau ai condus mașina în privat. Doar ca să intri la muncă şi să ai un apartament unde aproape că nu eşti, că munceşti mult, trebuie să munceşti vreo 1500 euro în ţara asta”, a scris românca pe pagina ei de Facebook.
Femeia spune că nici salariile încasate nu sunt foarte mari
Dacă a făcut un întreg desfășurător al cheltuielilor minime suportate de oamenii din Germania, femei a dezvăluit și care sunt salariile pe care le încasează. Aceasta le-a demonstrat oamenilor ca deși salariile par mari, și cheltuielile pe care le au sunt pe măsură.
”Dacă tot iei 15 euro pe zi pentru mâncare și băutură la costul ridicat al vieții, e în jur de 460 euro. 1550 + 460 = 2010 Euro. O persoană normală, muncitoare câștigă 1700-1800 euro chiar acum. Deci, în ciuda a 10 ore de job full time, mai am nevoie de 110 euro. Asta e Germania! Ps. Asta e pentru cei ce cred că în Germania sunt câinii cu covrigi în coadă", a adăugat românca.
Din calculele făcute de femeie, reiese că un salariu nu este suficient pentru o persoană ca să își acopere cheltuielile, nici să rămână cu bani la sfârșitul lumii. Postarea a stârnit multe reacții, devenind virală pe rețelele de socializare.