Câți bani de la Guvern primesc tinerii din România după ce au împlinit vârsta de 18 ani. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Guvernul dă alocații tinerilor și după ce aceștia au împlinit vârsta de 18 ani. Pentru a intra însă în posesia acestui ajutor, trebuie să fie îndeplinite câteva condiții. Care sunt acestea, și ce venituri primesc de la stat românii care au peste 18 ani.
- Tinerii din România primesc bani de la Guvern și după ce au împlinit vârsta de 18 ani
- Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a intra în posesia sumei
Potrivit legislației în vigoare, tinerii din România, care au împlinit 18 ani, pot primi în continuare alocație dacă își continuă studiile. Așadar, pentru a intra în posesia banilor de la Guvern, aceștia trebuie să fie elevi și să urmeze cursuri la învățământul liceal sau profesional. De acești bani de la stat pot beneficia și tinerii cu handicap ce urmează o formă de învățământ preuniversitar, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.
Câți bani de la Guvern primesc tinerii din România după ce au împlinit vârsta de 18 ani
În anul 2023, statul oferă următoarele sume pentru copiii din România, potrivit documentelor guvernamentale:
- 631 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 600 lei în 2022);
- 256 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale (de la 243 de lei în 2022);
- 631 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 600 de lei în 2022).
Așadar, așa cum am menționat anterior, tinerii care au peste 18 ani pot primi în continuare alocație, chiar dacă sunt majori, cu condiția să urmeze cursuri la învățământul liceal sau profesional.
Atenție însă! Cei care au împlinit 18 ani și repetă anul școlar nu beneficiază de alocație de stat, cu excepția celor care sunt nevoiți să repete din motive de sănătate, dovedite cu documente, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Dreptrilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD).