Caz controversat în Buzău! Doi profesori, iubiți, cumpărau droguri cu criptomonede. Ulterior, aceștia le vindeau tinerilor din oraș prin dealeri
Caz controversat în Buzău, acolo unde doi profesori care formează un cuplu ar fi condus o reţea de traficanţi de droguri din oraş. Potrivit informațiilor, aceștia cumpărau substanțe interzise cu criptomonede. Ulterior, îndrăgostiții vindeau drogurile tinerilor din oraș, prin dealeri.
- Doi iubiţi din Buzău cumpărau droguri cu criptomonede
- Ulterior, cadrele didactice le vindeau tinerilor din oraş prin dealeri
Potrivit unui comunicat al DIICOT, astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române efectuează peste 50 de acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică. Peste 250 de mandate de aducere și de percheziții sunt puse în practică.
Doi profesori din Buzău cumpărau droguri cu criptomonede și apoi le vindeau tinerilor din oraș prin dealeri
Oamenii legii au descoperit că doi profesori din Buzău cumpărau substanțe interzise cu criptomonede și apoi le vindeau tinerilor din oraș, prin dealeri, scrie antena3.ro. Potrivit aceleiași surse menționate anterior, bărbatul are 34 de ani, este din Buzău şi este profesor de economie, comerţ, calitatea produselor şi serviciilor la două licee, unul în Buzău, altul în Pătârlagele. Iubita sa ar avea 38 de ani și ar lucra la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Buzău.
Potrivit informațiilor, ancheta procurorilor DIICOT a arătat că, cel puţin până în acest moment, traficul de droguri nu s-ar fi desfăşurat în cadrul liceelor.
"La data de 26 septembrie a.c., polițiști Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, efectuează 26 de percheziții domiciliare, în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.
Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți bănuiți, din județul Buzău, ar fi achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.", se arată într-un comunicat al DIICOT.
Cadrele didactice vindeau tinerilor drogurile prin dealeri
Potrivit informațiilor anchetatorilor, distribuția și vânzarea drogurilor ar fi avut loc fără ca cei doi profesori să predea personal marfa. Cumpărătorul primea, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției.
"La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Brașov și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, precum și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău, Vrancea, Brăila, Teleorman și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se arată într-un comunicat al DIICOT.