Ce amendă trebuie să plăteşti dacă nu achiți taxa de pod de la Feteşti în 2024. Prețul este mult mai mare decât taxa de trecere
După cum bine se știe, pentru a trece podul de peste Dunăre de la Feteşti, șoferii sunt nevoiți să plătească o taxă de peaj, altfel vor fi amendați. Potrivit informațiilor, amenda este de 10 ori mai mare decât taxa de trecere pentru cei care nu o plătesc în termenul limită.
- Amenda pe care trebuie să o achiți dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2024
- Prețul este mult mai mare decât taxa de trecere
Pentru a nu petrece prea mult timp la coadă, la ghișeele de la Fetești, mulţi conducători auto amână să plătească taxa de pod. Paricipanții la trafic care nu achitp această taxă pot fi cu ușurință depistați, întrucât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2, scrie antena3.ro.
Amenda pe care trebuie să o achiți dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2024
Dacă au uitat să achite taxa de pod de la Feteşti, șoferii au la dispoziţie până la ora 24 a zilei următoare trecerii pe pod posibilitatea să o plătească.
Potrivit informațiilor, amenda pentru neachitarea taxei de pod de la Feteşti creşte în funcţie de capacitatea autovehiculului.
Așadar, pentru autoturisme, o trecere pe podul de la Feteşti costă 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei, prin urmare, de 10 ori mai mare decât taxa de peaj.
Cei care conduc autovehicule care au între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autoturismului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei.
În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda de pod de la Feteşti este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei, mai scrie sursa menționată anterior.
Actele de care ai nevoie pentru a-ți schimba permisul expirat în 2024
Actele de care au nevoie șoferii pentru schimbarea permisului expirat sau pierdut în anul 2024 sunt următoarele:
-cererea de schimbare a permisului de conducere;
-actul de identitate în original;
-dovada plății taxei de schimbare a permisului de conducere:
-permisiunea de conducere expirată;
-fișa medicală care atestă aptitudinea medicală a titularului pentru conducerea vehiculelor din categoria corespunzătoare.
Valabilitatea noului permis de conducere va fi de 10 ani, începând de la data emiterii acestuia. În situația în care cineva a pierdut carnetul de conducere sau acesta s-a deteriorat, nu mai este necesară prezentarea fișei medicale; în schimb, se va emite un duplicat al permisului auto cu aceeași valabilitate ca și cel pierdut sau deteriorat. Același proces este aplicat și în cazul schimbării numelui.