Ce avea asupra lui Cătălin Cherecheș atunci când a fost prins de polițiștii bavarezi. Primarul din Baia Mare ar fi încercat să fugă de autoritățile din Germania
După cinci zile în care a fost dat în urmărire internațională, Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania de polițiștii bavarezi. Se pare că edilul din Baia Mare s-a opus încătușării și ar fi încercat să scape, atunci când a realizat că și autoritățile de acolo sunt pe urmele lui. Ce au găsit polițiștii asupra lui Cătălin Cherecheș.
- Ce avea asupra lui Cătălin Cherecheș atunci când a fost prins de polițiștii bavarezi
- Primarul din Baia Mare ar fi încercat să fugă de autoritățile din Germania
După ce a fost condamnat definitiv la închisoare pentru cinci ani, Cătălin Cherecheș a fugit din țară. A fost dat în urmărire internațională și abia la cinci zile de când a fost dat în urmărire internațională, a fost prins în Germania, în urmă cu o seară.
Ce avea asupra lui Cătălin Cherecheș când a fost prins în Germania
Polițiștii iau în calcul și varianta ca primarul din Baia Mare să fi plănuit să fugă din Germania în Italia, asta pentru că avea și o carte de identitate valabilă în peninsulă. Cătălin Cherecheș avea, pe lângă cartea de identitate din Italia, și alte documente, printre care un buletin din România, o legitimație de parlamentar expirată din 2012 și o legitimație pentru cadre militare în rezervă. Polițiștii au găsit asupra lui și 3.265 de euro, sumă care e doar o parte din banii pe care îi avea ascunși în Germania.
Edilul se afla împreună cu mătușa lui, iar următoarea lor destinație era gara din Augsburg. Un alt aspect pe care l-au mai descoperit polițiștii este că în toți acești ani, constă în faptul că aproape întreaga avere este în Germania, dar în același timp, ar fi avut de gând să își cumpere o casă în Italia.
Instanța va decide dacă primarul din Baia Mare va fi sau nu extrădat
Cătălin Cherecheș va ajunge astăzi în fața magistraților, urmând să fie confirmat mandatul de arestare. Încă nu se știe ce se va întâmpla în cazul primarului din Baia Mare și când va fi adus în țară.
Există două variante, una dintre ele fiind aceea de a acceptat extrădarea și predarea autorităților din țară, dar există și posibilitatea ca primarul să refuze extrădarea, ceea ce înseamnă că instanța din Germania va judeca cazul. Această variantă presupune și un timp de așteptare mai lung, de până la jumătate de an.