Ce dietă au călugării de pe Muntele Athos. Ei se numără printre cei mai sănătoși oameni
Muntele Athos este unul dintre locurile sfinte, iar călugării care locuiesc aici și slujesc au multă grijă la stilul de viață. Ei nu consumă carne, lucru interzis în toate mănăstirile creștin-ortodoxe, astfel, ei reușesc să fie sănătoși și să nu aibă nicio boală.
- Ce dietă au călugării de pe Muntele Athos
- Ei se numără printre cei mai sănătoși oameni
Muntele Athos este un loc plin de credință, unde mulți își doresc să ajungă. Călugării care locuiesc aici au un stil de viață liniștit, se roagă în mod constant, iar hrana lor este una cât mai sănătoasă.
Călugării de aici sunt considerați cei mai sănătoși din lume
Ei au un stil de viață moderat, fiind împliniți și nu suferă de nicio boală. Alimentele consumate sunt neprocesate și mănâncă puțin fiindcă a fi lacom este un păcat.
Autorii cărții „Dieta Muntelui Athos” au testat regimul pe care îl au călugării. Ei au scăpat de probleme de sănătate și au reușit să slăbească.
„Călugării sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer și aproape fără cazuri de Alzheimer, iar după ani de viață printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în sănătate. De fiecare dată mă întorceam de la Muntele Athos cu câteva kilograme mai slabă, mai sănătoasă și pe un ton mai bun, dar niciodată nu am simțit că am făcut un efort sau că am fost lipsit de ceva.
Am testat dieta monahală pe mai multe persoane pentru a vedea dacă este eficientă într-un stil de viață modern. Am slăbit aproape 10 kilograme, toată lumea a slăbit”, au explicat Lottie Storey, Richard Storey și Sue Todd., autori ai cărții „Dieta Muntelui Athos”.
Ce consumă călugării
Aceștia au mare grijă la ceea ce consumă, fiind foarte atenți la dieta lor. Regimul se împarte în 3 părți, astfel că trei zile sunt de moderație, trei zile de post, iar o zi pe săptămână pot consuma tot ce doresc. Din alimentația lor lipsește carnea, aliment interzis în mănăstirile creștin-ortodoxe.
În zilele de post, ei consumă legume, fructe, leguminoase, nuci, orez, toate în cantități mici.
În ziua în care își permit totul, ei consumă dulciuri sau preparate dulci, aici fiind inclus și orezul cu lapte.
Aceștia au un stil de viață sănătos și armonios, iar rata de boală este extrem de scăzută.