Ce salariu are un șofer de la STB: ,,Se trezește la 3 dimineața și ajunge acasă la 4 după amiaza"
Liderul Sindicatului din Societatea de Transporturi București, Vasile Petrariu, a anunțat că șoferii de la STB își vor relua activitatea în momentul în care directorul general al STB va fi concediat de Consiuliul de Administrație.
- Ce salariu are un șofer de la STB
- Șoferii își vor relua activitatea când directorul general STB va fi demis
Șoferii STB vor continua greva și nu își vor reîncepe activitatea până în momentul în care care directorul general al STB va fi demis de Consiliul de Administrație.
Ce salariu are un șofer STB
Vasile Petrariu nu este de părere că salariile STB sunt atât de mari precum consideră directorul general al STB și a spus că salariul unui conducător de vehicul este undeva la 4.200 de lei, în condițiile ăn în care lucrează în cele mai importante zile.
,,Salariul unui conducător de vehicul este undeva la 4.200 de lei, în condițiile în care el lucrează sâmbetele, duminicile, sărbătorile legale, ore suplimentare, el nu ia mai mult de 3.500 de let net, asta înseamnă în jur de 5.600 de lei brut. Dacă ăsta este un salariu foarte mare, în condițiile în care omul ăla nu are liber, se trezește la 3 dimineața și ajunge acasă la 3 sau 4 după-amiaza, atunci înseamnă că așa o fi", a spus Vasile Petrariu.
Angajații vor să li se asigure o creștere salarială de minimum 10% care va putea compensa rata inflației și toate costurile.
Când își vor relua mașinile activitatea
Vasile Petrariu a menționat că principala problemă este renegocierea unui nou contract colectiv de muncă și că va discuta cu noul director STB.
El a mai spus că salariații au foarte multe probleme, leagate de baza materiașă și condiții de muncă.
,,Mai mult, salariații au foarte multe probleme, legate de baza materială, condiții de muncă, și așa mai departe. Să vii tu director astăzi să inciți și să spui despre salariații tăi că sunt hoți, că fură, că vând piese, în condițiile în care tu nu ai fost în stare să faci o aprovizionare ritmică și avem peste 300 și ceva, aproape 400 de vehicule trase pe dreapta, din cauza lipsei pieselor și materialelor, mie mi se pare...", a mai spus vasile Petrariu.
Vasile Petrariu este de părere că angajații pot decidie cât să suporte ceea ce se întâmplă când vine vorba despre ei. El a spus că oamenii au decis că nu se mai poate.
,,În condițiile în care oamenii au decis că nu se mai poate, asta am făcut astăzi. Am vrut să mă conving, să văd despre ce e vorba, iar oamenii au spus: noi am hotărât să mergem până la capăt", a declarat Vasile Petrariu.