Ce salariu lunar ar face fericită una din trei românce. Informația a fost confirmată de rezultatele unui studiu făcut de o cunoscută aplicație financiară
Chiar dacă se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, se pare că sunt o mulțime de persoane care ar avea o stare generală mult mai bună dacă ar fi bogate. Ce salariu lunar ar face fericită una din trei românce. Informația a fost confirmată de rezultatele unui studiu făcut de o cunoscută aplicație financiară.
- Ce salariu lunar ar face fericită una din trei românce
- Informația a fost confirmată de rezultatele unui studiu făcut de o cunoscută aplicație financiară
Un sondaj făcut de Revolut, o cunoscută aplicație financiară, arată că, în comparație cu bărbații, femeile cred mai mult că fericirea constă într-un venit financiar mai mare.
Ce salariu lunar ar face fericită una din trei românce
Potrivit unui sondaj făcut de Dynata, s- a ajuns la concluzia că, în timp ce una din trei românce ar fi fericită dacă ar avea un salariu net lunar de cel puţin 1.000 de euro, mai puțin de jumătate, adică aproximativ o treime (32%) consideră că ar fi mai fericite dacă ar avea un venit net lunar care sp ajungă la 2.000 de euro net.
Potrivit rezultatelor unui sondaj făcut de Revolut, în anul 2022, 40% dintre femei au beneficiat de o mărire a salariului, faţă de 49% dintre bărbaţi, în timp ce 21% dintre respondente nu cred că vor primi un salariu mai mare în 2023.
"Din cauza transformărilor suferite la nivel global de societate din cauza pandemiei de COVID-19 şi a creşterii costului vieţii, peste 64 de milioane de femei şi-au pierdut locurile de muncă, ceea ce s-ar traduce într-o pierdere globală de 800 de miliarde de dolari la nivelul veniturilor individuale, potrivit OXFAM . Totodată, de două ori mai multe tinere şi-au pierdut locurile de muncă, în comparaţie cu bărbaţii", arată aceeași sursă.
De asemenea, potrivit Raportului cu privire la inegalitatea de gen, realizat în 2022 de Forumul Economic Mondial (WEF), citat în comunicatul Revolut, țara noastră ocupă locul 90 în clasamentul celor 146 de ţări în privinţa indexului general și primul loc la reprezentativitatea de gen în rândul angajaţilor tehnici şi al profesioniştilor şi la accesul la servicii de sănătate şi supravieţuire.