Ce schimbări au fost făcute anul acesta la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024. Ministrul Educaţiei, anunț important
Anunț important al ministrului Educaţiei! Ligia Deca a vorbit despre schimbările din acest an la examenele naţionale, respectiv Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024. Când vor începe probele scrise.
- Schimbări la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024
- Ce a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca
Anul acesta, potrivit declarațiilor făcute de ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pentru clasa a VIII-a, Evaluarea Națională începe pe 25 iunie, iar pentru clasa a XII-a, probele scrise încep pe 1 iulie.
Ce schimbări au fost făcute anul acesta la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024
Dacă Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va începe pe 25 iunie, iar pentru clasa a XII-a, probele scrise încep pe 1 iulie, anul acesta, și simulările se vor desfășura mai devreme cu adaptarea programei după care se vor desfășura simulările tocmai pentru a avea mai mult timp de recuperare.
"În funcție de rezultatul simulării, să se poată organiza la scoală sesiuni de consolidare, de recuperare, astfel încât rezultatele de la evaluare să fie unele bune pentru toți copiii.
Astfel simulările pentru clasa a VIII-a încep pe 5 februarie, iar pentru clasa a XII-a ele vor începe pe 4 martie.
Evaluarea, atât la simulări, cat şi la examene va fi digitalizata. Sesiunea de Bacalaureat de toamna din acest an s-a desfășurat cu evaluarea digitalizata asta înseamnă că toți profesorii corectori corectează într-o platforma şi se reduce astfel riscul de punctaje greșite din cauza oboselii, încărcarea pentru acel barem, crește si ușurința.Deci, practic, extindem acest nou sistem modern, digitalizat”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei, scrie antena3.ro.
În ce condiții se poate realiza exmatricularea unui elev
Cu ceva vreme în urmă, ministrul Educației a explicat în ce condiții se poate realiza exmatricularea unui elev. Ligia Deca a declarat că un elev exmatriculat poate fi reînscris ulterior la altă unitate de învățământ.
„Acest amendament permite exmatriculare pentru cazurile extrem de grave, sigur, cu o procedură care să asigure dreptul la contestație, dreptul la apărare etc. și sigur că această exmatriculare nu înseamnă că nu se poate reînmatricula elevul la altă unitate de învățământ și, sigur că da, după ce există un program în care să existe consiliere, să existe ajutorul necesar pentru îndreptarea comportamentului.
Considerăm însă că, având în vedere situațiile din ultimele luni de violență în școală, trebuie să avem prevederi... Ne-am uitat și la ceea ce se întâmplă în alte state ale Uniunii Europene care, chiar dacă învățământul este obligatoriu și garantat, au această posibilitate de exmatriculare din unitatea de învățământ pentru cazurile cele mai grave”, a declarat Ligia Deca la Parlament, scrie sursa menționată în rândurile de mai sus.