Ce trebuie să facă șoferii din România ca să își primească înapoi permisul de conducere. Codul Rutier a fost modificat
Anul 2023 continuă cu alte modificări în ceea ce îi privește pe șoferii din România. Codul Rutier a fost modificat și a fost anunțată procedura pe care oamenii trebuie să o urmeze pentru a-și primi înapoi permis de conducere, care a fost suspendat în trecut.
- Ce trebuie să facă șoferii ca să își primească înapoi permisul de conducere
- Au fost anunțate modificări ale Codului Rutier
Șoferii români au acum la dispoziție noi informații clarificate în Codul Rutier în ceea ce privește condițiile în care își pot primi înapoi permisul de conducere, după ce au făcut o ilegalitate care a dus la acest lucru. Mai mult, au fost anunțate și alte modificări ale Codului Rutier, mai ales privind amenzile date de polițiști sau permise de conducere internaționale.
Ce trebuie să facă șoferii din România ca să își primească înapoi permisul de conducere
Suspendarea permisului de conducere reprezintă o problemă din ce în ce mai des întâlnită în România, astfel că mulți șoferi nu știu exact ce trebuie să facă ca să îl primească înapoi. Ei bine, acesta poate să fie suspendat în cazul încălcării legilor, după o hotărâre judecătorească definitivă.
În aceste condiții, șoferii rămași fără carnet de conducere pot să susțină din nou examenul pentru a-l primi înapoi dacă îndeplinesc anumite condiții. În primul rând, trebuie să treacă 6 luni de la executarea pedepsei cu amenda sau cu regimul de privare de libertate, a trecut termenul de un an de la data grațierii totale sau a restului din pedeapsă, de la data hotărârii judecătorești definitive care a impus suspendarea permisului de conducere sau de la data de la care s-a atins termenul de prescripție a esecutării pedepsei.
De asemenea, acesta poate să fie primit înapoi dacă a intervenit aministiția, a fost interzis dreptul de conducere a unor categorii de autovehicule stabilite de instanță și prevăzute în art 66, alin. (1) din Codul Penal, care a expirat sau a fost revocat, sau după ce a intervenit reabilitarea.
Alte modificări ale Codului Rutier
Codul Rutier a fost modificat și sunt prevăzute mai multe informații importante pentru șoferi. Printre acestea este faptul că permisul internațional de conducere poate să fie eliberat de DGPCÎ, iar polițiștii și agenții de poliție care lucrează ăentru serviciile publice comunitare regimul permiselor de conducere și înmatricularea vehiculelor vor putea să aplice amenzi pentru anumite fapte din autoritatea lor.