Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată. Cum poate fi salvată de la daună totală
Inundațiile le-au dat mari bătăi de cap românilor în ultimele zile. O mulțime de șoferi și-au găsit mașinile inundate în parcare, fapt care i-a făcut să scoată mulți bani din buzunar. Iată ce este recomandat să faci în această situație și cum să o salvezi de la daună totală.
- Când devine o mașină daună totală din cauza inundației
- Ce trebuie să faci
O mașină inundată, devine, în cele mai multe cazuri, daună totală. Există și situații în care mașinile pot fi salvate dacă respecți anumite reguli. Acestea o pot salva de la a se defecta fără posibilitatea de a o mai repara.
Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată
Inundațiile provoacă daune uriașe în cazul locuințelor, dar mai ales al mașinilor, căci ele se află în exterior. Șoferii trebuie să își ia măsuri de precauție din acest punct de vedere. Deși autoturismele sunt dotate cu piese care opresc apa să ajungă la motor, în cazul unei cantități mari, acest lucru devine imposibil.
Așadar, șoferii trebuie să fie atenți dacă nivelul apei a trecut de jumătates roților. Dacă s-a întâmplat acest lucru, este recomandat ca mașina să nu fie pornită și să fie dusă pe platformă la un service specializat.
Dauna totală poate fi evitată dacă motorul mașinii este oprit. În cazul în care o pornești, bateria poate să facă scurcircuit, ceea ce este o problemă foarte mare. Dacă mașina este inundată în timp ce este pornită, problemele pot fi și mai mari, iar șansele să fie reparată sunt mici.
Ce se întâmplă dacă mașina a fost declarată daună totală
O mașină declarată daună totală nu mai poate fi salvată. Șoferii au doar două posibilități, fie o casează, fie o vând la un service pentru piese. Statul nu decontează astfel de daune în cazul unei asigurări RCA, acestea se aplică doar în cazul accidentelor rutiere.
În ceea ce privește daunele de tipul inundațiilor, șoferii au nevoie de CASCO pentru a primit bani dacă mașinile lor au fost declarate daună totală.