Ce trebuie să faci să reduci rata la creditul deja luat! Nu ai știut până acum
Aceste împrumuturi sunt rambursate în rate lunare pe parcursul a câteva luni sau mai mulți ani. Iată ce trebuie să faci dacă dorești să reduci rata la creditul pe care l-ai luat deja! Cu siguranță nu ai știut asta până acum.
- Ce trebuie să faci pentru a reduce rata
- Mergi în cel mai scurt timp la bancă
- Alin Iacob, preşedintele AURSF, declarații
Împrumuturile personale sunt bani împrumutați pe care îi poți folosi pentru investiții serioase, pentru a-ți plăti datoriile, pentru cheltuieli de urgență și multe altele. Iată cum să reduci rata dacă ai luat deja un credit!
Ce trebuie să faci să reduci rata la creditul deja luat
În unele cazuri, este posibil să doriți să încercați altceva înainte de a contracta un împrumut personal, cum ar fi o achiziție mai mică sau o negociere. De cele mai multe ori, nu funcționează, așa că iei creditul.
Dacă dorești să reduci rata, tot ce trebuie să faci este să mergi la bancă și să ceri trecerea contractelor de credit de la ROBOR la IRCC. În acest fel, rata la credit poate să scadă chiar şi cu jumătate.
Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a anunțat că persoanele care au contractele de credit legate de ROBOR au posibilitatea de a cere trecerea la IRCC. Totul se face printr-o cerere formulată.
Alin Iacob, preşedintele AURSF, declarații
Băncile sunt obligate să răspundă în maximum 60 de zile la cererea pe care ai formulat-o. De asemenea, băncile trebuie să încheie un act adiţional cu debitorii.
Alin Iacob, preşedintele AURSF, a declarat că economiile sunt cu atât mai mari cu cât soldul creditului este mai mare, iar perioada rămasă până la scadenţă este mai îndelungată.
„Consumatorii cu credite în lei cu dobânzi variabile pot face economii lunare importante la plata ratelor bancare prin trecerea de la ROBOR la IRCC”, a mai spus Alin Iacob.
După ce vi se aprobă un împrumut personal, fondurile pe care le primiți vor fi depuse în contul dumneavoastră bancar. Transferul poate dura până la 24 de ore sau până la câteva săptămâni, în funcție de creditor.
Majoritatea creditelor personale au dobânzi fixe, ceea ce înseamnă că plățile dumneavoastră vor rămâne aceleași în fiecare lună.