Cei cinci tineri înecați în Siret, conduși astăzi pe ultimul drum. Sicriele adolescenților, unul lângă altul în curtea bisericii
Astăzi a fost o zi neagră pentru familiile și prietenii celor cinci adolescenți morți în urmă cu doar câteva zile în râul Siret. Sicriele cu trupurile neînsuflețite au fost conduse pe ultimul drum, iar tinerii au fost înmormântați în același timp.
- Cei cinci adolescenți au fost astăzi înmormântați
- Durere de nedescris pentru întreaga comunitate care i-a cunoscut
Durere de nedescris astăzi pentru familiile celor cinci adolescenți care s-au înecat în Siret în urmă cu doar câteva zile, atunci când au mers să se scalde. Fiecare a încercat să se salveze reciproc, însă din păcate puterea apei a fost mult prea mare.
Tinerii înecați în Siret au fost astăzi conduși pe ultimul drum
Astăzi băieții din Bahna, județul Neamț, cu vârstele cuprinse între 14 și 18 ani, au fost conduși pe ultimul drum spre biserică, acolo unde au fost înmormântați.
Familia, prietenii, rudele și întreaga comunitate nu a putut să-și stăpânească lacrimile în momentul în care fiecare cortegiu funerar a plecat de acasă spre cimitirul unde aveau să-și doarme somnul de veci.
„A fost impresionantă şi mobilizarea elevilor de la şcoală, care au fost la cele cinci ceremonii de înhumare, ce s-au desfăşurat concomitent. La fiecare dintre ele a fost prezent câte un preot. Nu sunt cuvinte pentru a descrie durerea famililor atât de greu încercate de moartea tragică şi absurdă a acestor adolescenţi, a declarat Emil Prisecaru, viceprimarul comunei Bahna, potrivit adevarul.ro.
Toate sicriele tinerilor morți au ajuns la biserică, iar trei dintre ai fost înmormântați în același timp, iar alți doi au fost înhumați în satul vecin, acolo unde aceștia își aveau domiciliu. Dintre cei cinci adolescenți morți, doi dintre aceștia erau chiar frați.
Oamenii din localitate, înmărmuriți de durere
Întreaga comunitate e în stare de șoc după teribila tragedie ce s-a abătut asupra comunei, iar în timp ce cortegiile funerare mergeau spre biserică, vecinii erau înghenunchiați de durere și spuneau că mai bine mureau ei decât să piară cei cinci tineri care aveau o viață înainte.
„Doamne, trebuia să ne iei pe noi, babele din sat, nu pe aceşti copchilandri“, spuneau oamenii din sat.
Primăria a sărit în ajutorul famiilor îndolitate cu o sumă de bani, iar același lucru l-a făcut și Arhipiscopia Romanului, care a decis să sară în ajutorul celor încercați de soară în aceste momente grele.