Copiii ar putea fi vaccinați în școli. Vestea dată de Sorin Ion: ”Nu excludem o acțiune de imunizare a elevilor...”
Sorin Ion, secretarul de stat la Educație, a afirmat recent că elevii ar putea fi vaccinați chiar în incinta școlii. Începând de anul viitor, autoritățile au în vedere punerea în practică a acestei decizii pentru a putea ține sub control pandemia cu care ne confruntăm de mult timp.
- Schimbări majore în incinta școlii
- Care este părerea părinților?
În urmă cu scurt timp, ministerul Educatiei a trimis tuturor inspectoratelor școlare o solicitare, prin care cere înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare, pentru a evita posibilele infectări în masă, cât și pentru a înlătura un viitor val pandemic.
Se dorește imunizarea în școli
Săptămâna trecută, secretarul de stat la Educație, Sorin Ion, a avut parte de o întâlnire cu ministrul Educației în care tema principală a discuției a fost legată de vaccinarea elevilor cu vârsta de peste 12 ani. Această decizie impune în totalitate acordul părinților, copiii nefiind obligați să recurgă la imunizare. Autoritățile au propus această decizie în vederea ținerii sub control a pandemiei și evitarea îmbolnăvirii copiilor.
„În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat la Educație.
Oamenii sunt reticienți
Deși se încearcă găsirea unor metode eficiente de a scăpa populația de restricții și de acest virus, Guvernul se lovește de reticiența a tot mai mulți oameni. Recent părinții și copiii s-au arătat revoltați de această propunere. Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, a afirmat că această problemă cu care se confruntă autoritățile vine din parte comunicării ineficiente, astfel mesajele transmise pot fi adesea interpretate greșit, ceea ce duce la respingerea soluțiilor de către populație.
Rareș Voicu a mărturisit că propunerea legată de imunizarea elevilor în școli este un subiect controversat, nefiind pe înțelesul copiilor, astfel decizia de vaccinare trebuie să vină din partea părinților, care le explică într-un mod armonios de ce este acest lucru important pentru ei.
„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.