Crește numărul persoanelor infectate ajunse la ATI. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță: ”Varianta Delta devine dominantă”
După ce au apărut datele bilanțului de azi în ceea ce privește numărul românilor infectați cu noul coronavirus, Valeriu Gheorghiță spune că, de la o zi la alta, mai multe persoane au ajuns internate la ATI. Astfel, coordonatorul campaniei de vaccinare scoate în evidență faptul că varianta Delta devine dominantă în comunitate, mai ales în rândul persoanelor nevaccinate.
- Crește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus.
- Valeriu Gheorghiță îndeamnă populația la vaccinare.
Conform datelor oficiale, astăzi, 18 august, autoritățile au anunțat 541de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, 146 fiind internate la ATI, iar șase oameni, de ieri și până astăzi, și-au pierdut viața în lupta cu virusul din China.
În urma acestor statistici, Valeriu Gheorghiță spune că numărul cazurilor a crescut în ultimele 24 de ore cu 20 de persoane infectate, creștere despre care spune că ar fi una anticipată, dacă luăm în calcul analizele făcute încă de acum trei luni cu referire la situația epidemiologică cu care ne vom confrunta în luna septembrie, atunci când este anunțată apariția valului patru al pandemiei.
Varianta Delta devine predominantă în rândul persoanelor infectate și internate la ATI
Așadar, medicul susține că până la finalul acestei luni am putea înregistra zilnic 900 de cazuri noi de îmbolnăvire, iar după jumătatea lunii septembrie bilanțul să ajungă la pragul de 1.600 de persoane bolnave.
"Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi și în septembrie, a doua parte, peste 1500 - 1600 de cazuri", a spus Valeriu Gheorghiță, informează DIGI24.
În acest context, Valeriu Gheorghiță a ținut să sublinieze, din nou, că singura varianta de a nu trece iar printr-o situație epidemiologică ca cea din lunile trecute, este ca zilnic câți mai mulți români să se vaccineze. Pentru asta, pentru că multe persoane încă pun imunizarea sub semnul întrebării, oficialul este de părerea că informarea despre această etapă, făcută de persoane avizate și de încredere, reprezintă elementul central al acestui demers.
Mai mult decât atât, cu sau fără vaccinare în masă, cu sau fără o creștere masivă a numărul de infectări, Valeriu Gheorghiță este de aceeași părere cu Sorin Cîmpeanu, adică școala trebuie să înceapă în format fizic.
"Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă, s-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală", a concluzionat medicul, coordonator al campaniei de vaccinare.