Cu cât a scăzut rata deceselor de la spitalul Pantelimon, după plângerile depuse! Procentul este incredibil
Plângerile depuse cu privire posibile practici criminale la spitalul Pantelimon au avut un efect neașteptat. Rata deceselor a scăzut considerabil, iar procentul confirmat de instanță este incredibil. Iată cu cât a scăzut numărul pacienților morți.
- Efectul neașteptat al plângerilor de la spitalul Pantelimon
- Rata deceselor a scăzut considerabil
Spitalul Pantelimon este prins într-un scandal fără precedent în România. Mai mulți medici sunt suspectați de posibile acte criminale, după ce au fost acuzați că au scăzut dozele de noradrenalină și ar fi lăsat pacienții să moară. Informațiile sunt halucinante și au ajuns în atenția tuturor.
Cu cât a scăzut rata deceselor de la spitalul Pantelimon, după ce au fost depuse plângeri
O mulțime de pacienți au murit la spitalul Pantelimon, până când ao asistentă a depus o plângere în acest sens.
După ce totul a ieșit la iveală, rata deceselor a scăzut cu procentul alarmant de 50%. Cu alte cuvinte, numărul persoanelor care au murit în unitatea medicală s-a înjumătățit, fapt care a stârnit multe semne de întrebare.
Procentul a fost confirmat de magistrați, după ce au fost solicitate rapoarte în acest sens. Conform datelor, înainte numărul deceselor era de aproximativ 67 de persoane pe lună, în timp ce după sesizare, numărul a fost de 46 de decese pe lună.
”Din datele statistice ale deceselor din perioada 01.01.2023-30.06.2024 transmise de Spitalul Sf. Pantelimon Bucureşti faptul că, în luna mai 2024, luna imediat următoare sesizării faptelor, s-au înregistrat cele mai puţine decese din ultimul an şi jumătate în cadrul secţiei ATI, respectiv 46 de decese în condiţiile în care media deceselor pe lună în perioada 01.03.2023-30.04.2024 era de 67/lună”, a transmis instanța.
Judecătorul este convins că nu este vorba despre ”neştiinţă profesională”
Cele două doctorițe au fost arestate preventiv, în urma acuzațiilor la adresa lor. De asemenea, judecătorul este convis că nu poate fi vorba despre ”neştiinţă profesională”. Au existat mai multe detalii care au ridicat multe semne de întrebare, iar probele din acest caz își vor spune cuvântul.
”Relevant sub acest aspect apreciază judecătorul de drepturi şi libertăţi este şi faptul că, începând cu luna mai, luna următoare sesizării făcute de martora ..., practica inculpatei ... s-a modificat în sensul că nu a mai modificat ratele de noradrenalină, participând parţial la manevrele de resuscitare, lucru pe care nu-l făcea anterior.
Totodată, martorul ... a mai arătat că manevrele de resuscitare durează, în prezent, ca urmare a sesizării, 45 de minute conform protocolului şi nu mai sunt întrerupte de inculpată, iar pacienţii declaraţi exitus sunt ţinuţi conform protocolului conectaţi la aparate pentru alte 2 ore după deces”, conform Tribunalului București.