Cum a găsit un bărbat în vârstă de 73 de ani motivația pentru sport. Ce l-a convins pe român să facă mișcare: "Simt chestia asta"
În acest moment România se confruntă cu un procent foarte mic de români care fac sport. Doar doi din zece români fac mișcare fizică, arată cele mai recente date. Cu atât mai mult, aceștia susțin că nu au timp, ori nu au dispoziția necesară. După mulți ani în care parcurile au început să își dezvolte tot mai mult zona cu aparatură specială pentru sport, acestea sunt din ce în ce mai uitate de oameni.
- Cum a găsit un bărbat în vârstă de 73 de ani motivația pentru sport
- Ce l-a convins pe român să facă mișcare
Însă, un bărbat în vârstă de de 73 de ani susține că iese zilnic în parcul, care i-a devenit "sală de fitness", pentru a executa exercițiile de gimnastică ce îl țin în putere.
Motivația unui bărbat în vârstă de 73 de ani pentru sport
Un bărbat în vârstă de 73 de ani face sport în fiecare zi. Acesta execută mișcările de gimnastică chiar într-un parc public, care are aparatură specială pentru sport. Acesta spune că a descoperit beneficiile sportului după ce s-a îmbolnăvit.
"Am avut accident vascular şi mişcarea e cea mai bună metodă de îmbunătăţire. M-am luptat şi cu depresia, şi cu lipsa de somn şi mişcarea mi-a facut foarte bine.", a declarat barbatul în vârstă de 73 de ani, potrivit Observatornews.ro.
Însă, din păcate, foarte puțini români mai fac sport, cu atât mai puțin sunt și cei care mai aleargă. Aproximativ 20% dintre români fac mișcare, ne arată ultiumul sondaj făcut la nivel european.
"Stările de oboseală, rigiditate, persoanele care lucrează foarte foarte mult la birou simt că devin din ce în ce mai înţepenite, spatele lor cedează şi simt chestia asta, iar pentru asta au nevoie de mişcare, exerciţii care să le îmbunătăţească postura", a delcararat Costel Cosloc, antrenor de fitness.
De ce nu vor românii să facă mişcare
Românii nu au mai apelat la sport din mai multe cauze. Fie aceștia sunt obosiți, fie job-ul îi solicită prea tare.
"Nu prea am timp pentru că muncesc, copiii, plimbări, în rest nu am timp de sală, de sport", spune un român. Niciodată nu este, însă, prea târziu pentru a ne apuca de sport şi nu trebuie să aşteptăm ca organismul să dea semnale de alarmă. "Lucrez cu tineri de la 15-16 ani, dar am şi persoane în vârstă care ajung sau depăşesc 60 de ani. Varsta nu conteaza pana la urmă. Aş putea spune că astazi e momentul pentru a schimba ceva nu trebuie să aştepţi. De fapt, aş putea spune că ieri a fost momentul", a mai mărturisit antrenorul de fitness.