Live acum Star Matinal
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română, după ce Grecia a legalizat căsătoria între persoanele de același sex: ”Oricât am fi de diferiţi...”

Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română, după ce Grecia a legalizat căsătoria între persoanele de același sex: ”Oricât am fi de diferiţi...”

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.02.2024 la 22:02 Actualizat pe 16.02.2024 la 22:02

Grecia a luat o decizie neașteptată, în urmă cu puțin timp, și a devenit prima țară creștin-ortodoxă care a legalizat căsătoria între persoanele de același sex. Biserica Ortodoxă Română a reacționat dur în urma acestei decizii. Iată ce a spus Vasile Bănescu!

Vasile Bănescu a reacționat dur.

Facebook

Legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex este un subiect tabuu în Europa, motiv pentru care decizia Greciei a stârnit multe reacții.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a făcut declarații despre acest subiect și și-a exprimat părerea pe care o are despre decizia Greciei.

Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română, după ce Grecia a legalizat căsătoria între persoanele de același sex

Vasile Bănescu a declarat că procesul căsătoriei este doar pentru un bărbat și o femeie, așa cum s-a întâmplat încă din cele mai vechi timpuri.

Însă, oamenii au schimbat, treptat, modul în care se desfășoară lucrurile și au luat în calcul și căsătoria între persoanele de același sex.

De asemenea, a menționat că statul modern nu are legătură cu religia, astfel că o decizie precum cea a Greciei ar fi mai puțin morală.

Din punctul său de vedere, acest tip de căsătorie ar fi nefirească, iar politicienii ar fi avut o influență mare din acest punct de vedere.

”Statul modern nu are nicio trăsătură religioasă, deci, prin natura sa, e a-moral. Un stat/ guvern „înţelept”, deşi a-religios, are în mod firesc grijă să nu-şi fragilizeze până la disoluţie structura socială fundamentală care este „familia naturală”, prin care orice societate rezistă în istorie şi merge înainte, deci să nu se autosaboteze prin privilegierea ideologiilor în defavoarea realităţii. Venerabila instituţie a căsătoriei, deschisă exclusiv unirii dintre un bărbat şi o femeie, a fost întemeiată la începutul umanităţii şi a funcţionat timp de milenii cu scopuri prin excelenţă nobile, fondate pe natura umană şi pe raţiunile înalte ale firescului care presupune nu doar vitala perpetuare biologică, ci şi formarea morală şi educaţia realistă a copiiilor ce vor deveni adulţi”, a scris Vasile Bănescu, pe Facebook.

Vasile Bănescu i-a avertizat pe oameni

Vasile Bănescu a precizat că este suficient loc sub soare pentru toată lumea, indiferent de felul de a fi al oamenilor, însă nu trebuie să fie confundate libertatea alegerilor cu libertatea de le impune în societate.

”Progresul omenirii nu are absolut nicio legătură cu progresismul care îl sabotează, aşa cum ordinea nu are nicio legătură cu haosul. Sub soare, în lumea creată de Dumnezeu, este şi va fi mereu loc pentru toţi, oricât am fi de diferiţi. Esenţial şi problematic e să înţelegem sensul existenţei noastre în ea. Şi să nu mai confundăm programatic libertatea alegerilor făcute în sfera intimă cu „libertatea” impunerii lor ca normă în sfera publică”, a mai scris el.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română, după ce Grecia a legalizat căsătoria între persoanele de același sex: ”Oricât am fi de diferiţi...”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Gabriella Nastas, victima solarului. Soției lui Kamara i-au apărut mai multe pete pe piele: „Am folosit o cremă...” / VIDEO
  • Gabriella Nastas, victima solarului
  • Iubitei lui Kamara i-au apărut mai multe pete pe piele
Beauty & Lifestyle
Test de inteligență! Poți identifica elefantul ascuns printre ursuleții Koala din imagine? Ai la dispoziție 7 secunde / FOTO
  • Redacția SpyNews.ro te provoacă să rezolvi acest test de inteligență
  • Poți identifica elefantul ascuns printre ursuleții Koala din imagine?
  • Ai la dispoziție 7 secunde
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 13 mai 2024. Cine sunt cei trei concurenți eliminați chiar înainte de semifinală. Pleacă acasă după ultimul duel: "Plec cu capul sus..." / VIDEO
  • Trei concurenți din echipa roz, eliminați chiar înainte de semifinală
  • Cine sunt cei care pleacă acasă
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 13 mai 2024. Cine sunt concurenții din semifinală! Farfuria cui a primit 20 de puncte: "Mi-au dat lacrimile..." / VIDEO
  • Farfuria unui concurent a primit 20 de puncte
  • Cine sunt cei șase finaliști
Showbiz intern
Dana Rogoz a ajuns pe mâinile medicilor după un incident avut cu fiica sa. Actrița a fost cusută la buză: „Problema mea...”
  • Dana Rogoz a ajuns pe mâinile medicilor după un incident avut cu fiica sa
  • Actrița a fost cusută la buză
Horoscop zilnic
Horoscop marți, 14 mai 2024: Balanțele ar putea primi o ofertă de colaborare
  • Horoscopul zilei de marți, 14 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de marți
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
recomandare pe as.ro
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
recomandare pe antena3.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni