Cum au fost înșelați românii de trei bărbați, care le-au promis apartamente. Paguba ajunge la peste 2 milioane de euro
Românii sunt campioni la țepe imobiliare, iar acest lucru pare că se întâmplă din ce în ce mai des, mai ales în Cluj-Napoca. Un grup de oameni au fost înșelați de trei bărbați, care le-au promis apartamente, însă într-un bloc fantomă. Paguba în urma escrocheriei se ridică la peste 2 milioane de euro.
- Un grup de români au fost înșelați cu prste 2 milioane de euro în Cluj
- Trei bărbați le-au vândut apatamente într-un bloc fantomă
- Metoda pe care au folosit-o este incredibilă
Piața imobiliară din România este extrem de riscantă, mai ales când se află mulți bani la mijloc. Trei bărbați din Cluj-Napoca au creat o pagubă de 2,2 milioane de euro, după ce au vândut apartamente într-un bloc dubios. Cei trei au folosit o metodă de escrocherie ruptă din filmele de investigații, astfel că au avut un sistem complex prin care au reușit să păcălească oamenii.
Cum au fost înșelați un grup de români cu 2,2 milioane de euro
Trei bărbați din Cluj-Napoca au reușit să obțină o sumă colosală, după ce au înșelat mai mulți români cu apartamente. Este vorba despre sute de oameni care au dat bani pentru locuințe, însă într-un bloc fantomă. Pentru că locuințele în Cluj-Napoca sunt extrem de scumpe, paguba se ridică la nu mai puțin de 2,2 milioane de euro.
Înșelătorii nu au scăpat de sancțiuni, deoarece au fost duși la audieri, iar birourile lor au fost percheziționate. În urma controlului, anchetatorii au descoperit că aceștia foloseau o metodă incredibilă de a-i convinge pe oameni și au găsit un număr fabulos de 7.000 de cartele telefonice. Pe lângă acestea, oamenii legii au ridicat și bani, telefoane mobile și documente.
Metoda pe care au folosit-o este desprinsă din filmele de investigații
Cei trei bărbați au folosit o metodă complexă, dar eficientă, de înșelăciune. Aceștia au apelat la identități false, cu care au reușit să obțină avansuri de zeci de mii de euro de la păgubiți.
Oamenii au cumpărat apartamente într-un bloc care a încetat din construcție, astfel că au pierdut sume imense. După ce au fost descoperiți, mai mulți oameni s-au plâns că au fost înșelați, astfel că prejudiciul ajunge până la 5 milioane de euro.