Cum explică ministrul Sănătății tăierea finanțării spitalelor din România. Este vorba de 740 de milioane de euro
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila explică tăierea finanțării pentru renovarea spitalelor din România. Comisia Europeană a redus cuantumul oferit statului, astfel că suma primită după noua modificare va fi cu 2,1 miliarde de euro mai puțin.
- Cum explică ministrul Sănătății tăierea finanțării spitalelor din România
- Este vorba de 740 de milioane de euro
Ministrul Sănătății a explicat motivul pentru care Guvernul a tăiat finanțarea pentru spitalele din România. 6 unități medicale urmau să fie modernizate cu banii obținuți din PNRR.
Cum explică Alexandru Rafila tăierea fondurilor
Guvernul României a tăiat finanțarea pentru șase spitale din România. Suma primită era din PNRR, fiind vorba de 740 de milioane de euro, sumă cu care s-ar fi construit sau modernizat anumite unități medicale, precum și alte proiecte. A fost trimisă o cerere modificată a PNRR către Bruxelles, fiind inclus și un nou capitol pentru energia verde.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a explicat motivul pentru care fondurile au fost tăiate. În acest fel, spitalele nu vor mai beneficia de îmbunătățirile promise. Se pare că nu guvernul a solicitat reducerea finanțării, ci Comisia Europeană a redus cuantumul ce era alocat României, în prezent, obținându-se cu 2,1 miliarde de euro mai puțin.
"Nu guvernul a solicitat reducerea finanțării, ci Comisia Europeană a redus cuantumul alocat României cu 2,1 miliarde de euro. Deci România nu va mai beneficia de acea sumă inițială de granturi nerambursabile ci cu 2,1 miliarde de euro mai puțin.
Există mai multe ministere care au trebuit să reducă finanțarea pentru diverse obiective, însă am înlocuit acele fonduri cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții", a spus Alexandru Rafila pentru Antena 3.
Cum se va efectua testarea antidrog în școli
În urma unei propuneri legislative, elevii vor fi testați antidrog în unitățile de învățământ. Acesta nu va fi valabil pentru toți, ci doar pentru elevii care au un comportament diferite, iar profesorii observă acest lucru. Se pare că pentru recoltarea de probe, va fi nevoie de acordul părinților, în mod individual.
"Testarea făcută doar cu acordul părinților, în cazuri bine stabilite. Adică nu facem o testare în masă care să genereze foarte multă agitație în rândul părinților", a spus ministrul Sănătății.