Cum explică primarul din satul unde a căzut tavanul școlii incidentul. Edilul susține că de vină ar fi curentul, dar și porumbeii: ”E o găurică...” Patru elevi au fost răniți
În cursul zilei de ieri, patru elevi au ajuns la spital, cu răni uşoare, după ce tavanul de la Şcoala Gimnazială din localitatea Loamneş, a căzut peste ei. Cum explică primarul incidentul. Edilul susține că de vină pentru ce s-a întâmplat ar fi curentul, dar și porumbeii.
- Mai mulți elevi au ajuns la spital după ce tavanul unei săli de clasă a căzut
- Cum explică primarul din sat incidentul
Patru copii cu vârste între 11 şi 15 ani, două fete şi doi băieţi, au fost transportați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce tavanul de la Şcoala Gimnazială din localitatea Loamneş a căzut peste ei.
Cum explică primarul din satul unde a căzut tavanul școlii incidentul
Primarul Maria Greavu a declarat că singura explicaţie pentru incidentul petrecut ar fi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Edilul spune că în streaşină, şi într-o parte şi în cealaltă, în dreptul acelei săli de clasă, e o găurică.
„Nu era nici o problemă la școală. Cel mai probabil din cauza vântului și a geamurilor deschise s-a făcut curent și s-a desprins un planșeu de rigips. Școala este într-adevăr într-un proiect de reabilitare. Nu erau probleme cu tavanul. Ce la probabil, așa cum vă spuneam, s-a făcut un vid de curent vid de curent și s-a desprins planșeul. Colegii au sunat la 112 și a venit SMURD-ul. Incidentul s-a petrecut într-o pauză, când copiii intrau în clase. O fetiță a spus că o doare spatele și o altă fetiță a spus că o doare capul din cauza planșeului căzut. A fost mare sperietura”, a spus primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, scrie oradesibiu.ro.
Potrivit informațiilor oferite de edil, tavanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării, de doi ani de zile, a expirat.
„În corpul vechi mai funcționau doar două clase. Corpul cu sala de clasă unde a căzut planșeul este din 1936 și a fost reabilitat în 2004 -2006. Era în regulă, arăta bine, însă acum că ne-am uitat am văzut că era o gaură sub streașină și probabil pe acolo s-a creat curent. Copiii nu voiau să meargă la spital. Erau conștienți. Ei au început să plângă când au venit Smurd-ul și i-a pus pe targă”, a mai declarat primarul, scrie sursa menționată anterior.
Ce soluții ar exista pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete
La scurt timp după acest incident, USR a transmis printr-un comunicat de presă că are soluţii pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.
"În Comuna Loamneş funcţionează patru şcoli, în Loamneş, Haşag, Alămor şi Armeni. Pe lângă cheltuielile cu întreţinerea, încălzirea şi iluminatul respectivelor clădiri, trebuie să adăugăm şi cheltuielile cu plata salariilor profesorilor şi a personalului auxiliar, ceea ce nu este deloc eficient. Însă problema majoră este faptul că elevii învaţă în clase simultane, chiar şi trei clase pentru o învăţătoare. USR propune aducerea tuturor elevilor în şcoala de la Loamneş, unde elevii ar putea studia în clase de sine stătătoare, acest lucru asigurând creşterea calităţii actului educativ", a declarat Daniela Ghiţă, profesor pentru învăţământul primar, preşedinte al USR Loamneş.