Cum influenţează jocurile video în bine gamerii cu diferite afecţiuni
Jocurile video au efecte benefice pentru persoanele care suferă de diverse afecţiuni, iar Aimhax.net listează cele mai importante afecţiuni care sunt influenţate de activitatea de gaming. Numeroase studii au introdus jocurile video în terapie sau în timpul liber al unor persoane bolnave pentru a observa modul în care starea acestora se îmbunătăţeşte cu ajutorul jocurilor.
- Cum influenţează jocurile video în bine gamerii cu diferite afecţiuni?
- Jocurile video au efecte benefice pentru unele persoane.
Jocurile video şi autismul
Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor, a estimat în 2018 faptul că 1 din 59 de copii suferă de o tulburare care face parte din spectrul autist. Unul dintre cele mai bune moduri de aborda aceste afecţiuni este oferirea posibilităţii de a se juca jocuri video care să poată stimula atenţia, flexibilitatea, adaptabilitatea şi aptitudinile sociale.
Conform Aimhax, un exemplu de joc folosit în acest sens este Call of Duty Warzone, în care bolnavul trebuie să ia decizii rapide, să acţioneze prompt şi să socializeze cu membrii echipei sale.
Anumite jocuri permit persoanei implicate să interpreteze sunete şi expresii, să identifice pericolul şi să se relaxeze atunci când pericolul a trecut.
Studiile arată faptul că persoanele care au făcut terapie cu jocuri pe calculator şi-au îmbunătăţit cu mult simptomele şi s-au apropiat mai mult de un stil de viaţa normal.
Jocurile video şi ambliopia
Ambliopia este boală ochiului leneş şi reprezintă o afecţiune dezvoltată din copilărie care este caracterizată de vederea scăzută cu un ochi sau cu ambii ochi. Sunt mai multe studii care au avut ca scop determinarea efectelor jocurilor asupra acestei afecţiuni şi rezultate obţinute au dovedit faptul că jocurile pot fi considerate un beneficiu real pentru toţi pacienţii.
Pe lângă calitatea vederii jocurile îmbunătăţesc şi atenţia, dar şi vederea stereoscopică. Aceasta vedere stereoscopică face referire la capacitatea creierului de a coordona informaţia pe care o primeşte de la ochi pentru a analiza imaginea în adâncime.
Shooterele şi depresia
Sunt mai multe studii care arată că jocurile video cu multă acţiune sunt cele care pot să genereze îmbunătăţiri în ceea ce priveşte capacitatea cognitivă şi funcţia executivă a tuturor persoanelor sănătoase. Din motivul acesta oamenii de ştiinţă se întreabă dacă lucrul acesta se poate aplica şi pentru persoanele care sunt afectate de depresie.
Un alt aspect important este faptul că atunci când sunt folosite mici trucuri pentru a câştiga, de pe site-uri precum Aimhax.net, persoana în cauză se va simţi cu siguranţă foarte bine şi va prinde încredere în sine. Spre exemplu, Warzone hacks oferă o listă de aspecte pe care jucătorii le pot folosi în avantajul propriu, prin manipularea anumitor elemente şi acţiuni pentru a câştiga.
Jocurile în problemele de nutriţie
În prezent, obezitatea este una dintre cele mai importante probleme pentru sănătate şi este un factor de risc ce poate determina cancerul. Chiar dacă în general specialiştii susţin că cele mai multe jocuri determina sedentarismul, în realitate sunt şi jocuri care vin să determine o persoană să se mişte.
Jocurile de realitate virtuală sunt un exemplu în acest sens, deoarece implică mişcare pentru a câştiga. Inclusiv în shootere VR, este nevoie ca persoana care se joacă să alegere pe o bandă, să se rotească, să sară şi să ardă calorii importante.