Cum s-a ales un bărbat din Suceava cu credit de 40.000 lei, fără voia lui. Totul a pornit de la un mesaj pe Whatsapp: ”Se întâmplă...”
Metodele de înșelătorie sunt din ce în ce mai frecvente în perioada sărbătorilor de iarnă. Un bărbat din Suceava s-a ales cu un credit de 40.000 lei, fără voia lui. Totul a început după ce a răspuns la un mesaj pe Whatsapp, care s-a transformat într-un adevărat coșmar.
- Un bărbat din Suceava a aflat că pe numele său există un credit de 40.000 lei
- Cum a fost posibil
Un bărbat din Suceava trăiește un adevărat coșmar înainte de sărbători. El a aflat că are de achitat un credit de 40.000 lei, deschis pe numele său.
Bărbatul nu știa că s-a întâmplat acest lucru, iar mai apoi a aflat că totul a pornit de la un mesaj căruia i-a răspuns pe Whatsapp. Acesta a devenit victima unei înșelătorii.
Cum s-a ales un bărbat din Suceava cu credit de 40.000 lei, fără voia lui
O nouă metodă de înșelătorie face haos în România. Mai exact, este vorba despre mesaje pe Whatsapp, pe care oamenii le primesc din partea unor hackeri, care spun că oferă locuri de muncă part time.
Tot ce trebuie să facă oamenii este să dea like și share la un anumit conținut, iar astfel li se spune că pot să primească bani.
În realitate, este vorba despre o metodă de a-i fura datele personale persoanei respective și a obține bani de pe urma ei.
Persoanele doritoare ajung în grupuri de investiții, menite să le ia banii. Specialiștii au tras un semnal de alarmă în acest sens. Tot ce trebuie să facă cei care le primesc este să dea raport mesajului respectiv.
”Atacatorii se adaptează la context şi vor să profite de multiplele oferte, promoţii, reduceri de sezon pentru a-şi prezenta ei oportunităţile de investiţie, de data aceasta false”, a declarat Mihai Rotariu, de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, conform observatornews.ro.
Cum trebuie să se apere oamenii de astfel de situații
Specialiștii au spus că aceste metode de înșelăciune devin din ce în ce mai dese în această perioadă, motiv pentru care oamenii trebuie să știe cum să stea departe de ele.
Astfel, tot ce trebuie să facă este să verifice veridicitatea informațiilor și identitatea persoanelor de la care primesc mesajele.