Cum să începi o conversție cu oricine. Idei pentru a sparge gheața
Comunicarea oamenilor este unul dintre cele mai frumoase daruri ale umanității. Dar ca să reușești să relaționezi cât mai bine cu cei de lângă tine, ai nevoie de câteva sfaturi pe care nu le vei auzi la fiecare pas. Este important să știi să deschizi un subiect și să pornești o conversație, iar noi îți vom explica în ce fel poți face asta!
- Cum să pornești o conversație cât mai inteligent
- Glumele și complimentele, în topul metodelor de socializare
De ce e important să știi cum să începi o conversație
De obicei, oamenii nu țin minte informațiile pe care tu le-ai transmis, ci felul în care ai făcut-o și modul în care l-ai făcut să se simtă în timp ce discuta cu tine. Astfel, există anumite metode de a deschise o conversație care să ducă exact la rezultatul dorit.
Cum să începi o conversație cu o întrebare
Poți să începi o conversație cu o întrebare simplă, de exemplu ceva despre interlocutoul tău. Ce îi place să facă în timpul liber, cum se distrează, ce preferințe etc. Întrebările deschise sunt foarte bune, pentru că permit oamenilor să afle lucruri unul despre celălalt fără să pară că vor ceva anume.
Cum să începi o conversație cu un compliment
Cu toții știm că oamenilor le place să audă cât mai multe lucuri bune despre ei înșiși. Poți să începi prim a-i spune interlocutorului tău ce frumos este îmbrăcat azi, sau ce alegere bună a făcut în materie de piese vestimentare, poate chiar să îi lauzi cunoștințele afișate în timpul unei ședințe.
Nu exagera însă, pentru că poate deveni evident pentru interlocutorul tău, iar la sfârșitul discuției, poț lăsa persoana respectivă cu impresia că ești fals.
Cum să începi o conversație cu o glumă
Dacă ești genul de persoană care și face grupul de prieteni să râdă, ești deja pe drumul cel bun. Astfel, indiferent de gradul de formalitate în care te afli, poți începe o conversație cu o glumă, de preferabil chiar despre tine. Oamenilor le place să râdă și să se distreze printr-o vorbă amuzantă spună la momentul potrivit.
Ai grijă totuși să nu exagerezi, altfel ai putea părea neserios. Nu face glume despre starea de sănătate, politică, sex, religie sau familie, pentru că i putea deranja pe cineva fără să îți dai seama.
Cum să începi o conversație în funcție de context
Cu un coleg de serviciu sau de școală
Dacă discuțiile se desfășoară într-un mediu mai serios, încearcă să abordezi subiectele de interes comun. Dacă ești la școală, poți să te interesezi de o temă, o lecție, etc, iar dacă te afli la serviciu, poți discuța despre domeniile voasrte de activitate, sarcini de lucru și tot așa.
Cu o persoană de sex opus care îți place
Nu îi adresezi persoanei de care îți place întrebări la care se oferă mai mereu răspunsuri scurte, de genul „Ce faci?”, „De unde ești?” etc. Maa degrabă întreabă cu ce se ocupă, ce pasiuni are, poți combina metodele de mai sus, fă-i un compliment, încearcă o glumă.
Cu o rudă
Dacă nu te-ai mai văzut de mult timp cu o rudă și nu știi exact cum să începi să vorbești cu ea, poți să pari interesat de starea sa de sănătate, dacă este vorba despre o persoană mai în etate. Dacă nu, te poți interesa de pasiunile interlocutorului tău.