Cum se vede Crucea Caraiman de la bordul unui F-16. Imagini absolut spectaculoase | VIDEO
Crucea Caraiman este un monument istoric ridicat în cinstea soldaților români care s-au sacrificat pentru țară. În cadrul unui show aviatic organizat de Baza 95 Aeriană, monumentul afalt în vârful Muntelui Caraiman a fost survolat, iar imaginile surprinse sunt de o frumusețe ireală.
- Cum se vede Crucea Caraiman de la bordul unui F-16
- Imagini absolut spectaculoase
România are numeroase locuri pline de istorie cu care se poate mândri. Priveliștea este, de cele mai multe ori, superbă și îi lasă pe turiști fără cuvinte. Așa este și în cazul de față, unde se poate observa Crucea Caraiman de la bordul unui avion F-16 ce aparține de Baza 95 Aeriană. Imaginile sunt unele de senzație și vă puteți convinge!
Imagini cu Crucea Caraiman de la bordul avionului
Crucea Caraiman, cunoscută și sub numele de Crucea Eroilor Neamului, este un monument iconic situat pe Muntele Caraiman din Munții Bucegi, România. Are o înălțime de 39,3 metri (inclusiv soclul). Brațele crucii au fiecare câte 7 metri lungime, fiind realizată din oțel, în timp ce soclul este din beton armat.
În cadrul unui spectacol aviatic din inima munților, piloții au zburat în zona Muntelui Caraiman, unde se regăsește și faimoasa cruce, un adevărat simbol pentru istoria românească. Imaginile publicate pe rețelele de socializare sunt uimitoare, iar crucea se vede de la bordul avionului, în partea stângă, fiind vorba de un peisaj de vis.
Imaginile au fost filmate în timpul zilei, iar monumentul din vârful muntelui se poate vedea în toată splendoarea. În ultimii ani, Crucea Caraiman a fost echipată cu un sistem de iluminat nocturn, ceea ce o face vizibilă de la mare distanță pe timp de noapte, adăugând o notă dramatică peisajului montan.
Crucea Caraiman, monument în cinstea soldaților români
Regina Maria și Regele Ferdinand I al României au inițiat construcția în memoria eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, iar crucea finalizată în 1928 după doi ani de lucrări.
Crucea a fost proiectată de arhitecții Georges Cristinel și Constantin Procopiu.
Se poate ajunge la Crucea Caraiman fie prin drumeții pe traseele turistice marcate, fie cu telecabina Bușteni-Babele, urmată de o scurtă drumeție. Monumentul se află la o altitudine de 2.291 metri.
Crucea a trecut prin mai multe etape de restaurare și întreținere de-a lungul anilor pentru a-i asigura integritatea structurală și estetică.
Monumentul este un simbol național și un loc de pelerinaj, comemorând sacrificiul soldaților români în războaie. Este, de asemenea, o atracție turistică importantă, oferind o priveliște panoramică spectaculoasă asupra Văii Prahovei și a împrejurimilor.