Cum vor arăta subiectele la Bacalaureat. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi precizări
Absolvenții clasei a XII-a trăiesc cele mai intense sentimente și emoții, deoarece doar câteva ore îi mai despart de cel mai important examen din viața lor de până acum. Cu o zi înainte de examen, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi precizări despre desfășurare. Iată cum vor arăta subiectele la Bacalaureat!
- Precizările ministrului Educației despre Bacalaureat
- Programa şi subiectele au fost adaptate situației actuale
Din nefericire, din ce în ce mai puțini absolvenți de liceu se înscriu la examenul de bacalaureat. Dacă anul trecut, din promoţia anului 2019-2020 se înscriau 83% dintre elevi, anul acesta s-au înscris numai 77%.
Cum vor arăta subiectele la Bacalaureat
Ministrul Educației este de părere că se înscriu din ce în ce mai puțini elevi la bacalaureat, din cauza crizei sanitare, deoarece elevii s-au îndepărtat de școală și au întâmpinat dificultăți atunci când au fost nevoiți să ia din nou contact cu unitățile școlare şi a se înscrie pentru examenul de bacalaureat.
Cât despre subiete, Sorin Cîmpeanu a subliniat că acestea au fost adaptate situaţiei actuale în care se află învățământul românesc, în contextul actual al pandemiei de SARS-CoV-2. Așadar, ministrul Educației a afirmat că are în vedere o promovabilitate cât mai mare, însă gradul de dificultate al subiectelor nu va fi coborât.
Mai mult decât atât, pentru ca elevilor să le fie mai ușor să promoveze bacalaureatul, subiectele vor fi formulate cât se poate de clar, subiecte ce vor fi adecvate pregătirii elevilor pentru examen.
Elevii nu vor avea parte de subiecte capcană
Ministrul Educației a mărturisit că nu acceptă sub nicio formă formulări de tip capcană care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, deoarece bacalaureatul nu este un examen de probat cât de multe capcane li se pot întinde elevilor.
”Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învăţământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din educaţie, profesorii în ultimă instanţă, dar nicidecum elevii, nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susţin examenul de bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
În aceste condiții, Sorin Cîmpeanu le-a reamintit elevilor că nu este necesar să încerce să fraudeze și să copieze la examen, deoarece nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului și nici nu își vor putea echivala notele.