De ce au murit, de fapt, cele trei persoane de la Spitalul din Murgeni. Ce s-a descoperit în urma analizelor toxicologice
Trei persoane au murit, în urmă cu două zile, la Spitalul din Murgeni, din județul Vaslui. Aceștia au mâncat pește de la o mănăstire, iar alte 29 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Iată care a fost, de fapt, motivul decesului și ce s-a descoperit în urma analizelor toxicologice.
- De ce au murit pacienții din Vaslui
- Au fost făcute publice rezultatele toxicologice
Spitalul de Psihiatrie din Murgeni a ajuns în atenția tuturor, după ce trei persoane au murit, iar ale 29 s-au îmbolnăvit.
Aceștia au mâncat peștele pe care l-au primit de la o mănăstire, care se pare că le-a fost letal celor trei. În cazul lor s-au efectuat analize toxicologice, pentru a stabili exact acuzele care au dus la deces.
De ce au murit, de fapt, cele trei persoane de la Spitalul din Murgeni
Cele trei persoane au fost supuse testelor toxicologice, iar ceea ce a rezultat i-a uimit pe medici. Conform antena3.ro, testele recoltate și de la pacienții morți, și de la cei vii, au fost negative. Acest lucru înseamnă că ar fi putut exista, de fapt, o bacterie care să le fi adus sfârșitul celor doi și stările de rău celorlalți.
Urmează să apară și testele bacteriologice, care vor fi făcute publice cel mai probabil sâmbătă. De asemenea, alt tip de probe va apărea zilele următoare, iar astfel medicii vor putea ajunge la o concluzie în ceea ce privește motivul morții celor trei. Prezența unei bacterii ar putea să schimbe cursul anchetei.
Cine sunt cei trei morți
Cele trei persoane care au murit locuiau în Spitalul de Psihiatrie din Murgeni de mult timp. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, internat în anu, 1993, o femeie de 54 de ani, internată în anul 2008 și un alt bărbat de 50 de ani, adus la spital în anul 2000. Medicii au tras un semnal de alarmă după acest caz.
”O să vedem rezultatele de laborator şi ceea ce înseamnă ancheta epidemiologică, dar dacă tot vorbim de toxiinfecţii şi enterocolite, atenţie, pe de-o parte, că ele pot fi letale şi atenţie, mare atenţie la alimentele preparate şi conservate în casă, mai ales în această perioadă.
Sunt mai multe cazuri de afcţiuni digestive care ar fi putut evitate şi mai trag un semnal de alarmă: aruncaţi orice recipient care este bombat şi fierbeţi minim 10 minute orice preparat făcut în casă, pentru că există şi alte riscuri alimentare în această perioadă”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, conform sursei citate anterior.