De ce durează atât de mult dezvoltarea unui vaccin anti-COVID. Ar putea ajunge în România în decembrie
Sute de oameni așteaptă cu nerăbdare ca vaccinul anti-COVID să fie disponibil. Din păcate însă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, căci, după cum vedeți, dezvoltarea acestuia durează destul de mult timp, iar în țara noastră ar putea ajunge abia în luna decembrie. Iată care sunt cauzele!
- De ce durează atât de mult dezvoltarea unui vaccin anti-COVID?
- Ar putea ajunge în România în decembrie!
Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea. Raportările zilnice ale autoritățile îi îngrijorează din ce-n ce mai mult pe oameni, având în vedere numărul mare de infectări, dar și de decese înregistrate în rândul pacienților infectați cu COVID-19.
Motivul pentru care durează atât de mult dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19
Astfel, mulți speră ca un vaccin anti-COVID să ajungă cât mai curând pe piață. Din păcate, acesta se lasă așteptat, căci dezvoltarea lui durează foarte mult. Ei bine, dacă vă întrebați care sunt principalele cauze, noi avem răspunsurile.
Trebuie să știți că cei care se ocupă cu autorizarea utilizării vaccinurilor cer mai întâi ca acestea să fie supuse mai multor teste, iar ele pot dura chiar și câțiva ani.
În general, vaccinurile sunt testate mai întâi pe animale. După ce specialiștii obțin rezultatele, abia apoi vor putea constata dacă sunt sau nu bune pentru a le fi administrate oamenilor, ceea ce implică o altă serie de teste, cele clinice.
Ar putea ajunge în țara noastră în luna decembrie
De curând, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut niște declarații inedite în acest sens. Potrivit spuselor sale, este posibil ca prima tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 să ajungă în România în luna decembrie.
„Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziţionate de Comisia Europeană cu un posibil plus de încă 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranşă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.