De ce nu e bine să tragi apa la toaletă cu capacul ridicat. Te expui la un risc uriaș
Fie că suntem acasă, la serviciu sau la restaurant ori în alte locații, cu siguranță ai folosit toaleta, însă nu știai până acum că nu trebuie să tragi apa cu capacul ridicat. În cazul în care capacul nu e pus, te expui la un risc mare.
- Ce bacterii pot exista pe vasul de toaletă
- Ai mare grijă la igienă
Una dintre cele mai simple reguli de igienă e totodată și una pe care foarte mulți o uită și nu mai țin cont de ea. Aceasta se referă la faptul că niciodată nu trebuie să tragi apa înainte de a pune capacul pe vasul de WC. Deși considerăm că baia noastră e curată, asta nu înseamnă că lucrurile chiar așa stau, iar tu te expui la un risc ridicat de îmbolnăvire.
Te expui la un risc ridicat dacă tragi apa la toaletă cu capacul ridicat
Chiar dacă faci curățenie în baie des, iar în toaletele publice vasul de WC arată ca nou și foarte curat, microbiii nu ezită să-și facă prezența, iar bacteriile pot ajunge în toată casa în scurt timp dacă nu ai ținut cont de regula de igienă.
Dacă tragi apa la toaletă cu capacul vasului de WC deschis, atunci toate particulele de apă care conțin microorganisme, microbizi și bacteriile din materiile fecale sau din urină se vor împrăștia rapid în toată casa.
Conform unor studii, norovirusul, virusul SARS, virusul gripei B, dar și coronavirusul sunt virusurile care pot să supraviețuiască chiar și două-trei zile pe toaletă și pe diverse suprafețe din baie.
Bacteriile din vasul de toaletă pot ajunge pe produsele de igienă din baie
În cazul în care nu ai închis capacul vasului de toaletă atunci când tragi apa există posibiltiatea ca microbiii din picăturile de apă să se așeze direct pe tine, dar și pe faianța din jur, chiuvetă ori pe cadă.
Evident, nu e exclus ca bacteriile să ajungă și pe săpun ori periuța de dinți, dar și pe hainele de pe tine în timp ce te speli pe mâini după ce ai folosit toaleta.