De ce sunt legați de pat pacienții internați la ATI. Explicațiile medicilor
De când s-au făcut publice practicile ce au avut loc în spitalele din Arad și Sibiu, acum multă lume se întreabă dacă este legal ca pacienții internați la ATI să fie legați de pat. Ei bine, conform medicilor, iată când și de ce se poate recurge la această metodă de tratare.
- Medicii spun în ce condiții se pot lega pacienții de pat.
- Legatul pacientului de pat, spun medicii, este o practică revăzută în toate tratatele de medicină.
Spitalul din Arad, cel din Sibiu, dar și spitalul Universitar din Capitală se află în mijlocul unor teribele scandaluri asta după ce pacienții, rudele acestora sau foștii angajați au făcut mărturisiri cutremurătoare. Aceștia vorbesc de decesul unor persoane care, în timp ce au fost internate, au fost sedate și legate de pat, lucruri care, spun ei, ar fi dus la moartea unor pacienți COVID-19, aflați pe secțiile de Terapie Intensivă.
Ei bine, de la destăinuirile acestora și până ca mai toată România să se întrebe dacă această parctică este una legală, dar mai ales când și de ce se la recurge la ea, a mai fost doar un pas. Astfel că acum, pentru a clarifica acest subiect, cadrele medicale vin cu explicații.
Iată de ce sunt legați de pat pacienții internați la ATI
Conform acestora, practica de a lega un pacient de pat este una prevăzută în toate tratatele de medicină, la care se apelează atunci când pacientul este considerat un pericol atât pentru el, cât și pentru cei din jur.
„Contenția (n.r.legarea) pacientului este o chestie care este prevăzută în toate tratatele de medicină. Este un act medical care este permis oriunde, nu numai în România, nu este o măsură barbară. Este adevărat, contenția pacientului trebuie să respecte niște reguli foarte clare, să se facă la indicația medicului, pe o perioadă foarte clară, cu niște parametrii care trebuie respectați. Contenția pacientului se face atunci când comportamentul pacientului poate să pună în pericol viața lui sau viața celorlalți din jurul lui, fie că sunt alți pacienți, fie că e vorba de personal medical”, spune medicul Apostolescu, scrie românia.europalibera.org.
De asemenea, un alt cadru medical spune că această practică este una legală, care se face numai la indicațiile medicului, doar că în timpul în care pacientul este legat, cadrele medicale sunt obligate să îi acorde bune tratamente și nici vorbă de vănâtăi și răni pe corp ca în cazul persoanelor internate și decedate la Spitalul din Sibiu.
”Măsura de contenție există, se face la indicația medicului, nu o face medicul, dar el este acolo când asistentul face contenția. Medicul, asistentul, infirmiera spală împreună pacientul, hrănesc împreună pacientul”, a spus Beatrice Mahler, medicul de la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală.