De ce unele persoane nu se infectează cu COVID-19, deși sunt înconjurate de bolnavi. Explicațiile oferite de Octavian Jurma
Unele persoane nu se infectează cu noul coronavirus, deși adesea sunt înconjurate de alte persoane care au luat deja virusul nemilos. Toată lumea se întreabă care este motivul și iată că Octavian Jurma a venit și cu primele explicații. Potrivit declarațiilor sale, se pare că este vorba despre celulele T, cele care ajută organismul.
- Ce a declarat Octavian Jurma despre celulele T
- Ce sunt, de fapt, aceste celule
- S-ar putea crea un nou vaccin împotriva SARS-CoV-2
Octavian Jurma a explicat de ce unele persoane nu se infectează cu noul coronavirus, deși sunt înconjurate de bolnavi. Celulele T creează o memorie imunitară care respinge infectarea cu SARS-CoV-2, fiind celulele care ajută organismul.
De ce unele persoane nu se infectează cu COVID-19
În timpul primului val al pandemiei de coronavirus, aproximativ 15% dintre cadrele medicale din Londra au fost monitorizate în acest sens, așadar s-a tras concluzia că imunitatea lor a fost apărată de aceste celule T.
De asemenea, rezultatul acestui studiu ar putea duce, fără îndoială, la crearea unui nou vaccin împotriva virusului nemilos, care face victime pe întreg globul pământesc, inclusiv în țara noastră. Potrivit specialiștilor, noile seruri ar putea produce imunitară mult mai durabilă.
Octavian Jurma a explicat, pentru Antena 3, cum funcționează, de fapt, aceste celule T și cât sunt de importante în lupta cu noul coronavirus.
”Patrulează în organismul nostru și supraveghează cu atenție comportamentul celulelor noastre pe care le distrug dacă se abat de la norma sanitară pe care o au. De aceea, celulele T identifică mecanisme de reproducere a virusului, care sunt mult mai înalt conservate decât această proteină spike, care vedem că are o mutație foarte mare”, a precizat Octavian Jurma.
Ce a declarat Octavian Jurma despre celulele T
Mai mult decât atât, cercetătorul a subliniat faptul că vaccinurile care există deja pe piață împotriva noului coronavirus induc şi imunitate de tip T, însă această imunitate nu este la fel de intensă ca un vaccin special.
Cercetătorul a mai declarat că persoanele care s-au infectat deja cu noul coronavirus şi sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 au şanse mai mari să dobândească o imunitate extrem de mare.
”Pe măsură ce se repetă infectarea sau se repetă vaccinarea, şi răspunsul T este mai bun, tocmai de aceea, acest tip de super imunitate pe care l-am observat la acest 15% din persoane care dobândesc o imunitate completă, chiar uneori înainte de expunerea la virus, sau de cele mai multe ori după expunerea la virus, persoanele care s-au infectat şi sunt vaccinate se ştie deja că au şanse mai mari să dobândească acest gen de imunitate, în care să stimuleze specific şi imunitatea T şi imunitatea B”, a mai spus Octavian Jurma, pentru aceeași sursă.
De altfel, cercetătorul a precizat că și anticorpii sunt extrem de importanţi, în condițiile în care împiedică inclusiv ataşamentul virusului la celule.