Decizie definitivă în cazul moștenirii de 5,6 milioane de euro! Ce se întâmplă cu averea lui Dan Condrea, fostul patron Hexi Pharma
Curtea de Apel București a dat o decizie definitvă în dosarul moștenirii lui Dan Condrea, pentru care procurorii DNA ceruseră confiscarea: fosta nevastă și fosta iubită a patronului Hexi Pharma, care s-a sinucis, vor rămâne cu banii!
- Văduva și fosta soție a lui Dan Condrea rămân cu banii
- Judecătorii au decis, definitiv, ca cele două femei să rămână cu banii
- Procurorii ceruseră confiscarea averii
Dosarul în care Direcția Națională Anticorupție ceruse confiscarea sumei de 5,6 milioane de euro din conturile lui Dan Condrea s-a terminat cu un verdict în favoarea celor două femei din viața afaceristului sinucigaș.
Curtea de Apel București a respins, definitiv, cererea procurorilor, de confiscare a moștenirii lui Dan Condrea, în valoare de 5,6 milioane de euro, așa că urmașii acestuia – fosta soție, fosta parteneră și cei doi copii – pot putea împărți, în sfârșit, banii.
În același dosar, instanța a respins cererea formulată de fiul lui Condrea. „Respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de persoana interesată Condrea David împotriva încheierii din 05.02.2024 a Tribunalului București pronunţată în dosarul nr. 9641/3/2024. Obligă contestatorul la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, în contestație. Onorariul parțial al apărătorului din oficiu desemnat pentru contestatorul - persoană interesată Condrea David în cuantum de 400 de lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bucureşti, urmând să rămână în sarcina statului, astfel cum s-a stabilit în ședința din 25.06.2024. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru persoana interesată Condrea Magdalena Camelia în cuantum de 340 de lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bucureşti, urmând să rămână în sarcina statului. Definitivă”, este decizia definitivă.
Ce au de împărțit
Tribunalul București a respins cererea DNA de confiscare a sumei de 5,6 milioane de euro de la urmașii lui Dan Condrea, invocând vicii de procedură, respectiv lipsa comunicării actului de clasare, în anul 2018. „Respinge ca inadmisibilă propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de confiscare a bunurilor/sumelor de bani în cuantum de 2.275.672,19 euro, 9.876.717,45 lei şi 1.440.000 euro ce au aparţinut defunctului Condrea Dan Alexandru, formulată prin referatul din data de 14.03.2023 întocmit în dosarul nr. 496/P/2018”, a decis, în primă fază, Tribunalul București.
Declarat nevinovat, după ce s-a sinucis
Condrea s-a sinucis în 2016, la scurt timp după izbucnirea scandalului Hexi Pharma. Acuzat că a vândut spitalelor dezinfectanţi diluaţi şi că a omorât cu bună ştiinţă pacienţi nevinovaţi, Dan Condrea a decis să se sinucidă, izbindu-se cu maşina de un copac. „Urmele de rulare evidenţiate indică faptul că autoturismul şi-a schimbat la un moment dat direcţia de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staţionare. Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică şi ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, rezultă că autoturismul - fără a avea defecţiuni la sistemul de frânare ori direcţie, având o viteză de peste 100 Km/h şi fără a i se acţiona sistemul de frânare - a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acţiunii conducătorului auto, care a schimbat direcţia de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deşi o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav şi iminent, decesul reprezentând consecinţa unui act suicidal”, explicau anchetatorii, la momentul respectiv.
Ulterior, sinucigașul a fost declarat nevinovat, pe motiv că faptele de care fusese acuzat se prescriseseră.